Fondul de investiţii Aberdeen Immobilien Kapitalanlagegesellschaft, fost DEGI, a reuşit să atragă primul chiriaş în clădirea de birouri Phoenix Tower, fosta PGV Tower, după trei ani în care clădirea a stat goală. Până în 2009, clădirea din Piaţa Vitan a fost sediul central al Bancpost, însă banca s-a mutat în Pipera.

25064-pgv_tower_2a72b0f0a7.jpgAceasta este a doua clădire a scoţienilor care a stat neînchiriată o perioadă atât de lungă de timp, alături de Millennium Business Center de lângă Biserica Armenească. Clădirea a fost mistuită de incediu în vara lui 2009 şi a provocat daune de 15-20 mil. euro, la care se adaugă pierderi de circa 10 mil. euro din nefuncţionare.

Ambele imobile, alături de Construdava, au fost cumpărate la pachet în 2007 pentru 110,5 mil. euro de la fondul de investiţii Charlemagne.

PGV Tower a trecut anul trecut şi printr-un proces de renovare, iar începând cu vara acestui an va găzdui firma Zitec, unul dintre liderii pieţei locale de on-line software development, care îşi va muta birourilor la etajul cinci al imobilului, unde a închiriat o suprafaţă de 920 mp.

Tranzacţia a fost realizată de către divizia de birouri a The Advisers/ Knight Frank, contractul fiind semnat pentru o perioadă de cinci ani.

„În urma procesului de renovare a fostei clădiri PGV Tower în 2011, clădirea ce poartă acum numele de Phoenix Tower a devenit una dintre cele mai atractive proprietăţi din zona de centru-est a oraşului. Phoenix Tower poate oferi spaţiile necesare unei extinderi ulterioare, datorita suprafeţei totale închiriabile de peste 10.000 mp”, a declarat Mihai Păduroiu, senior consultant al The Advisers/ Knight Frank.

Când a intrat pe piaţa românească, DEGI era divizia de investiţii imobiliare a grupului german de asigurări Allianz, dar în 2008 compania a fost cumpărată de Aberdeen Immobilien Kapitalanlagegesellschaft. Scoţienii mai deţin pe piaţa locală şi mallul Iris Shopping Center din Titan.

 

Sursa

1 June 2012