Omul de afaceri Dumitru Bucşaru a prins curaj după ce a reuşit să iasă din insolvenţă cu ansamblul rezidenţial Green City în timp record. Chiar dacă are un stoc de circa 250 de vile nevândute, Bucşaru lansează a patra fază a proiectului, care are programate nu mai puţin de 1.000 de case.

20548-bucsaru_03_743081e06e.jpgGreen City Construct, dezvoltatorul proiectului, a început construcţia unui lot de 50 de case la care vor avea prioritate persoanele care vor accesa un credit prin „Prima Casă 4". Investiţia în acest locuinţe depăşeşte 60 mil. euro şi sunt scoase pe piaţă la un preţ de 69.900 euro, cu TVA inclus.

„Am decis să lansăm acest lot limitat de 50 de case SENA pentru a oferi, alături de programul «Prima Casă 4», o soluţie viabilă pentru cei care doresc să-şi îmbunătăţească confortul şi să treacă de la un apartament vechi la o locuinţă nouă sau pentru cei care sunt la prima achiziţie şi vor să cumpere direct o casa în locul unui apartament", a declarat Alexandru Petrescu, directorul companiei imobiliare Esop, agentul principal de vânzări în Green City.

SENA este o casă cu parter şi etaj, living, bucătarie, trei dormitoare, două băi, curte proprie, în total 127 mp construiţi. Rata lunară la un credit ipotecar pentru o astfel de locuinţă este de aproximativ 368 euro.

Povestea insolvenţei

Firma Green City Construct a intrat în insolvenţă la începutul acestui an, însă a reuşit să se restructureze în numai două luni. Bucşaru şi-a „rostogolit" creditul de 100 mil. lei contractat de la CEC Bank pentru ridicarea primelor 350 de vile din proiect.

Proiectul a fost demarat la începutul lui 2009 şi implică o investiţie estimată de 100 de milioane de euro, derulată în trei etape.

În prezent, sunt finalizate 800 de case, dintre care 356 de case, construite în prima etapă a investiţiei, la care finanţarea a fost asigurată prin credit bancar şi alte 170 de case, finanţate din sursele proprii ale companiei. Bucşaru a demarat, în noiembrie anul trecut, lucrările de construcţie pentru a treia etapă a proiectului, chiar dacă nu vânduse decât jumătate din locuinţele dezvoltate în primele două faze. Construcţia celor 180 de vile din această etapă au fost finanţate tot din sursele proprii ale companiei.

Ansamblul este construit pe amplasamentul fostelor sere Comaico, din comuna 1 Decembrie din sudul Capitalei. Dumitru Bucşaru a achiziţionat firma Comaico în urmă cu patru ani de la SIF Muntenia, la un preţ de 62 milioane de lei (echivalentul a 17,6 milioane de euro la acea dată).

Comaico avea în administrare, în 2006, terenuri cu o suprafaţă de aproximativ 120 de hectare, majoritatea ocupate de sere nefuncţionale.


Sursa

24 august 2011