Românii care vor să schimbe peisajul de acasă de Crăciun sau de Revelion pot alege Austria, o destinaţie renumită pentru staţiunile de schi ce împânzesc spectaculoşii Alpi, oferind un peisaj unic asupra gheţarilor, lacurilor cristaline şi văilor înzăpezite.

Foto:http://www.austria-trips.comDin Innsbruck, oraşul Jocurilor olimpice din inima Alpilor, şi până aproape de Salzburg, oraşul lui Mozart, turiştii găsesc o mulţime de pârtii de schi moderne unde autobuze te duc gratis până la telecabine. Posibilităţile de cazare sunt variate, de la pensiuni micuţe şi cochete până la hoteluri luxoase.

Turiştii care nu vor să depindă de avion sau de autocar, pot alege să meargă cu maşina personală.

"Din Cluj, de exemplu, până în Salzburg sunt aproximativ 1000 de kilometri, care pot fi străbătuţi de dimineaţa până seara, fără a conduce cu viteză peste limita normală. Un grup de turişti, din Giurgiu, de exemplu, care să hotărăşte să meargă la schi în Moldova poate parcurge drumul în aproximativ 10 - 12 ore din cauza stării proaste a drumurilor, lucrărilor interminabile la carosabil şi traficului intens" este de părere Cristian Pandel, manager Christian Tour.

Preţurile mici practicate de austrieci la cazare i-au determinat pe mulţi turişti români să se orienteze spre această destinaţie. Toate staţiunile din Austria dispun de zeci sau chiar sute de kilometri de pârtie, iar instalaţiile de transport prin cablu sunt de nota zece. Un alt avantaj: instalaţiile de nocturnă nelipsite. Pârtiile dispun şi de tunuri de zăpadă, aşa că turiştilor nu le rămâne decât să se bucure în voie de sezonul de schi.

Cele mai căutate staţiuni de schi din Austria sunt Kaprun, Zell Am See, Tyrol şi Salzburg. În Kaprun, preţurile pornesc de la 72 Euro/persoană/noapte cu demipensiune. Aici poţi schia pe gheţari, iar de la 3.000 de metri poţi admira Alpii înzăpeziţi pe sute de kilometri.

La Zell Am See tarifele sunt de la 67 Euro/persoană/noapte, cu demipensiune la hotel de patru stele. Pârtiile sunt coală de hârtie cu zeci de instalaţii de transport pe cablu. În regiunea Tyrol, turiştii vor plăti de la 59 Euro/persoană/noapte cu demipensiune. Turiştii pot alege promenadele, shopping-ul sau serile tiroleze cu muzică, dans şi specialităţi locale.

"Mecca schiorilor şi snowboarderilor, Austria îşi aşteaptă turiştii în fiecare iarnă cu braţele deschise. Şcolile de schi şi de snowboard oferă cursuri la preţuri rezonabile, iar profesorii sunt tineri, comunicativi şi nu în ultimul rând adevăraţi profesionişti" susţine Mariana Ionescu, director Best Comtur.  

Fermecător şi împodobit de sărbătoare, Salzburg atrage de Crăciun turişti din toată lumea. În Salzburg, oraşul festivalurilor şi paradisul cumpărăturilor, tarifele pornesc de la 74 Euro/persoană/noapte cu mic dejun şi cină. Zona Salzburger Sportwelt (Universul sportiv Salzburg) se remarcă prin abundenţa de opţiuni de distracţe: schi, snowboard, săniuţă, bob. Una dintre atracţiile zonei este pârtia de schi-marş (cross-country), precum şi  instalaţiile nocturne.



20 November 2009