În primele trei săptămâni de la lansarea programului Prima Casă 3, Fondul Naţional de Garantare (FNGCIMM) a primit aproximativ 40 de dosare. În următoarea perioadă reprezentanţii fondului se aşteaptă ca zilnic la ei să ajungă 30-40 de dosare, poate chiar mai mult, a declarat pentru NewsIn preşedintele Fondului.

16377-prima_casa.jpgFondul Naţional de Garantare a început să primească dosare pentru Prima Casă 3 de la 1 februarie.

"Cred că vom ajunge să primim 30-40 de dosare în fiecare zi, poate chiar mai mult. Pentru început, în primele trei zile am primit în total aproximativ 40 de dosare", a declarat Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Acesta a mai spus că s-au constatat unele nelămuriri legate de certificatul energetic pentru clădire şi pentru apartamente la întocmirea documentelor pentru dosar. Nelămuririle sunt legate de modalităţile de completare, însă Şaramet consideră că acestea se vor clarifica în perioada următoare.

Executivul a aprobat în 19 ianuarie hotărârea de Guvern prin care programul "Prima Casă" beneficiază de finanţare şi în 2011, în valoare de până la 200 de milioane de euro, condiţiile de derulare a programului rămânând aproape neschimbate.

Plafoanele de garantare au rămas neschimbate, respectiv 75.000 euro pentru construirea unei case, 70.000 pentru achiziţionarea unei locuinţe noi şi 60.000 pentru cumpărarea uneia vechi.


7 February 2011