0-371-84733640.jpgCând doriţi să vă cumpăraţi o locuinţă, şapte elemente trebuie luate în considerare. Originea dezvoltatorului, calitatea construcţiei, locaţia şi preţul sunt doar câteva dintre ele. Pe restul le aflăm în cele ce urmează, dintrun studiu al companiei Regatta.

Conform companiei Regatta, primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să vă interesaţi cu privire la originea şi activitatea dezvoltatorului proiectului. Cine este el şi experienţa în domeniu sunt aspecte pline de informaţie, ce pot fi valorificate în momentul încheierii unei tranzacţii. La fel de important este promotorul proiectului. Agenţia imobiliară care vinde un proiect, este şi ea, la rându-i garant. Experienţa acumulată în piaţă, portofoliul de proiecte şi parteneriatele dezvoltate constituie o carte de vizită, ce atrage nu doar clienţi, ci şi dezvoltatori, constructori ori bănci, spun reprezentanţii Regatta.

Un alt aspect este legat de calitatea construcţiei. Tehnicile moderne de construcţie şi materialele utilizate asigură standarde de siguranţă şi rezistenţă în timp. De asemenea, situaţia juridică şi gradul în care o locuinţă răspunde nevoilor personale ale potenţialului client nu trebuie să lipsească de pe listă.

Locaţia este un elementul primordial, ce dă valoare unei proprietăţi. În cazul cumpărării unei locuinţe, locaţia poate fi analizată din punct de vedere investiţional şi emoţional. Din punctul de vedere al investiţiei, cu cât locaţia este mai bună, cu atât investiţia este mai rentabilă. Dacă vorbim din punct de vedere emoţional, al necesităţilor, atunci contează foarte mult ca locuinţa să se afle în apropierea familiei, a prietenilor, de serviciu, şcoală sau grădiniţă. Într-o astfel de situaţie, nu este obligatoriu ca locaţia să fie una centrală.

Cei care prefera ansamblurile rezidenţiale din marginea oraşului beneficiază de alte tipuri de facilităţi. În primul rând preţul este mai mic. De obicei, acestea sunt ansambluri închise, ce oferă un grad mai mare de siguranţă. Unele au locuri de joacă pentru copii şi spaţii verzi mai mari sau sunt situate în zone cu poluare redusă.

Dacă analizăm un bloc din punct de vedere tehnic, ideal ar fi ca pe etaj să existe cât mai puţine apartamente. Astfel puteţi beneficia de cât mai mult intimitate. Suprafaţa optimă a locuinei depinde de standardul solicitat de client. Dacă standardul este ridicat, suprafeţele sunt relativ mari, iar preţul nu este factorul decisiv în achiziţie. Dacă se caută un preţ cât mai mic, atunci este evident că şi suprafeţele vor fi mai mici. Potrivit analiştilor Regatt, la aceasta ora este destul de greu sa gasesti o oferta sub 1,000 Euro/mp construit.Tot de client depinde şi compartimentarea şi numărul de camere.

Din punct de vedere al structurii de rezistenţă, la blocuri este de preferată structura pe cadre. La o asemenea clădire foarte importante sunt instalaţiile şi iziolarea, mai puţin finisajele. La blocurile noi este de preferat să nu se investească mult în finisaje în primii ani.

Foarte importantă este garanţia. De obicei se acordă un an pentru vicii ascunse, iar pentru structura de rezistenţă aceasta ar trebui să acopere întraga durată de existenţă.

Sursa

20 aprilie 2007