Acceptarea cererii Romconstruct de intrare în insolvenţă a companiei Impact a dus la suspendarea acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ale companiei pe o perioadă de cel puţin două săptămâni, timp în care reprezentanţii Impact speră ca acest litigiu să fie rezolvat.

Oficialii companiei susţin că Romconstruct are datorii căre Impact mai mari decât suma cerută în instanţă, acesta fiind motivul principal pentru neplata datoriei. „Motivul pentru care nu am plătit această sumă nu este pentru că nu avem bani, ci pentru că ei au datorii la noi şi nu am recunoscut această sumă la datorie. Spre surprinderea noastră, vineri am sflat că această cerere a fost admisă", a declarat Carmen Săndulescu, directorul financiar al Impact, în cadrul unei conferinţe de presă.

Coordonatorul departamentului juridic, Gina Patrinoiu a declarat că primul pas în rezolvarea acestui litigiu va fi depunerea cererii de suspendare a efectelor deciziei, care va fi soluţionată în cel mult două săptămâni, iar termenul recusului nu va fi mai devreme de septembrie, octombrie.

În plus, Carmen Săndulescu spune că Romconstruct are deja alte patru procese de insolvenţă cu creditori care îşi cer banii şi care sunt pe rol la Tribunalul Prahova, iar Impact are o decizie de sechestru pe un imobil din judeţul Prahova al Romconstruct. Reprezentanţii au mai sunţinut că plata acestei datorii nu este o soluţie.

 




Sursa

13 July 2010