Producătorul francez de materiale de construcţii Saint-Gobain Glass România va creşte cu peste 3% volumul producţiei la fabrica de la Călăraşi începând cu această lună, prin lansarea a două noi sortimente de sticlă termoizolantă destinate cu precădere sectorului rezidenţial.

26333-jerome_lionet_director_general.jpg„Fabrica de la Călăraşi este una dintre cele mai moderne unităţi de producţie la nivelul grupului şi are tot necesarul de tehnologie şi expertiză pentru realizarea de sticlă de ultimă generaţie. Ultimele investiţii au permis extinderea gamei Planitherm cu două noi produse, cu proprietăţi îmbunătăţite de izolare termică şi protecţie solară”, a apreciat Jerome Lionet, directorul general al Saint-Gobain Glass România.

În prezent, compania deţine două linii de producţie la Călăraşi, respectiv o line de fabricare a sticlei float, cu o capacitate de peste 240.000 de tone pe an, şi încă o linie de sputerizare magnetronică a sticlei float, pentru producţia sticlelor speciale cu acoperire, cu o capacitate de peste 10 milioane de metri pătraţi. În urma lansării noilor modele de sticlă, volumul de producţie la fabrica de la Călăraşi va creşte cu peste 3% în primul an.

 

Sursa