Complexul „Stejarii", situat in partea de nord a Capitalei, unic in Europa de Est prin serviciile oferite. Investitor este Ion Alexandru Tiriac. Suma investita nu are nicio relevanta, considera fiul celebrului tenisman.

Investitia imobiliara demarata de Ion Alexandru Tiriac in nordul Bucures­tiu­lui merita toata atentia. Con­cep­tul este unic, reuneste ideea de fa­mi­lie, de stabilitate. Locuintele dis­po­nibile vor fi inchiriate si nu vandute, pe termen de cel putin un an. In pretul chiriei sunt incluse multe alte servicii de natura sa usureze viata celor care vor locui acolo.

Am primit invitatia de a vizita com­plexul „Stejarii" fara sa ne gandim vreo clipa ce ne asteapta „la fata locului" - inca un ansamblu imobiliar, eventual cu ceva chestii legate de vacante „rapide" in afara unei Capitale imbacsite, ne-am gandit noi. Avand in vedere sechelele trecutului fata de traficul din nord am plecat cu o ora mai devreme de la redactie (a se citi din mijlocul Bucurestiului). Precautie inutila, am ajuns in 25 de minute.

Surpriza

La intrarea in complex, nimic neobisnuit: clasica bariera, directorul de comunicare extrem de amabil si capabil in a furniza tot ce ne intereseaza. De jur imprejur, verdeata plus cladirile aferente. Ne-am cerut scuze ca am ajuns mai devreme si ni s-a spus ca domnul Ion Alexandru Tiriac este putin ocupat, dar va veni cat poate de repede. Nici nu am apucat sa ne facem comozi pe terasa cofetariei proaspat inaugurata ca a venit „seful". Asta a fost prima surpriza: intalnirea a inceput cu jumatate de ora mai devreme. Fara alte... „formalitati". Ion Alexandru Tiriac este un personaj care, aparent, nu mai are nevoie de prezentare. Pe nedrept, as putea spune acum. Din momentul in care a inceput sa ne povesteasca despre proiectul lui situatia s-a schimbat radical. Terenul pe care a fost construit complexul este inconjurat de o padure de stejari. De aici si numele, evident. Initial, s-a intentionat ridicarea unui cartier clasic, cu aparta­mente de vanzare. Opt blocuri, dragutele, clasa „lux".

Nu a fost suficient pentru Ion Alexandru Tiriac, locul era prea frumos pentru a fi risipit. I-a venit ideea inchiri­erii, dar, sincer, tara e plina de asa ceva.

Tre­buia gasit „agatamentul", cum spu­nem noi ziaristii. A inceput sa „bantuie" pe la diferitele proiecte imobiliare din Capitala. Avea o idee, ca doar e un om care a vazut deja multe... Intr-un final, cu doar cateva luni in urma, a si concretizat-o. „Voiam ceva aparte, asa s-a nascut un concept nou pe piata, inchiriaza-ti... acasa". Asa spunem si noi, e intr-adevar ceva unic pe piata imobiliara, exista doar franturi din acest concept in si asa destul de putine locatii. Pe scurt, surpriza cea mai importanta: cele peste 200 de apar­ta­mente se inchiriaza pe termen mediu si lung (nu se vrea transformarea comple­xului intr-un urias hotel), iar chiriasii beneficiaza de un regim „all-inclusive".

 




Sursa

9 September 2010