Producătorul de apă minerală Romaqua Group Borsec cere în instanţă transportatorului de gaze naturale Transgaz Mediaş (TGN) despăgubiri de 4,5 milioane euro pentru că nu poate folosi un teren din Buftea sub care sunt amplasate conducte de gaze.

sursa foto:avocattatu.netSuma reprezintă contravaloarea terenului respectiv, în suprafaţă de 46.900 metri pătraţi. Termenul de judecată este 21 februarie 2011, potrivit unui raport al Transgaz transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Romaqua a iniţiat concilierea directă, iar Transgaz a anunţat producătorul de apă minerală că pretenţiile nu sunt întemeiate.

Transgaz susţine că a informat Romaqua, în anul 2007, la solicitarea acesteia, cu privire la interdicţiile instituite în zona de protecţie şi de siguranţă din vecinătatea capacităţilor de transport al gazelor naturale. Transgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei. Acţiunile companiei au fost tranzacţionate miercuri la preţul de 239,6 lei pe unitate, în scădere cu 0,79% faţă de referinţă. Capitalizarea Transgaz este de 2,8 miliarde de lei.Grupul Romaqua este controlat de omul de afaceri Octavian Creţu. Mediafax

Numărul reclamaţiilor depuse la Credit Europe Bank Braşov a ajuns la 57

Clienţii sucursalei din Braşov a Credit Europe Bank continuă să vină cu sesizări la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor privind dispariţia banilor din conturi, până miercuri înregistrându-se 57 de astfel de plângeri, iar suma totală reclamată ajungând la peste două milioane de euro. Comisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Ionel Spătaru, a declarat că până în prezent au fost aplicate băncii trei amenzi de câte 50.000 de lei, pentru "practici comerciale incorecte şi pentru lipsă de diligenţă profesională în raport cu consumatorii".

 



Sursa

19 August 2010