Ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, ia în calcul creşterea impozitelor pe avere ca o posibilă soluţie pentru reducerea evaziunii fiscale. Această propunere a fost făcută de deputatul PSD Vasile Bleotu, în cadrul discuţiilor pe marginea bugetului pe 2010.

sursa:evz.roEl i-a sugerat şefului Finanţelor să aplice o impozitare progresivă pentru cei care au mai mult de două-trei maşini şi două-trei case. 

La rândul său, Vlădescu a precizat că „bunurile cetăţenilor se impozitează la nivel local şi nimic nu împiedică autorităţile locale să ia această măsură, cu excepţia emoţiilor politice”.

De altfel, taxele locale din România sunt mai mici decât în alte ţări, iar impozitul pe proprietate este „să nu zic ridicol, dar în acea zonă”, a mai spus oficialul. El a afirmat că mulţi români sunt proprietari de locuinţe şi maşini, chiar dacă au un nivel de trai scăzut.

Impozite mai mici - o soluţie

Sebastian Vlădescu nu a respins nici propunerea liberalului Eugen Nicolăescu de a analiza soluţia scăderii taxelor într-un an de criză.

Sursa

8 January 2010