România se interesează de construcţii, transmite joi publicaţia spaniolă locală El Periodico Mediterraneo. Potrivit acesteia din urmă, o delegaţie din România vizitează Camera de Comerţ din Castellon de la Plana (Comunitatea Valenciană), în căutarea unor acorduri de afaceri cu oamenii de afaceri spanioli, mai ales în sectorul construcţiilor.

Nu demult, România era văzută ca o ţară din care venea multă mână de lucru ieftină, pentru oferta extinsă de lucru din provincia valenciană Castellon. Acum se pare că lucrurile se schimbă. Pe lângă faptul că fluxul imigranţilor se frânează (în unele cazuri chiar scade), România este văzută drept o oportunitate de afaceri pentru oamenii de afaceri din Castellon. Asta cred cel puţin şapte întreprinzători din provincie, care s-au întâlnit cu opt oameni de afaceri români, în căutarea de legături comerciale cu companii din sectoare apropiate din Castellon - mai ales din construcţii. Ei urmăresc astfel să se folosească de experienţa companiilor locale, care să intre pe o nouă nişă de pe piaţa românească.

În România se efectuează acum multe lucrări publice, recunoaşte şefa departamentului de informare a companiilor din cadrul Camerei de comerţ şi industrie din Castellon de la Plana, Nela Gómez. Ea a spus, la finalul reuniunii, că oamenii de afaceri au ieşit mulţumiţi de la diferitele reuniuni avute cu omologii lor români, şi că de acum, perioada de negocieri ar urma să se încheie cu acorduri de lucru în România. Nu va lipsi însă concurenţa pentru piaţa românească - consideră sursa citată - de vreme ce delegaţia românească a mai efectuat o vizită în Barcelona, şi urma să se întâlnească şi cu oamenii de afaceri din Valencia.

 


Sursa

24 June 2010