România vrea să înveţe din experienţa pe care Tunisia şi Portugalia o au în domeniul turismului. Este mesajul transmis de Elena Udrea ambasadorilor Republicii Tunisia şi Portugaliei în România, în cadrul întâlnirilor care au avut loc la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

sursa:www.celendo.euMinistrul român şi Saloua Bahri, Ambasadorul Republicii Tunisia în România, au stabilit câteva direcţii de acţiune în vederea intensificării coooperării între cele două ţări în domeniul turismului, inclusiv întâlniri, în prima jumătate a acestui an, la nivel de ministru în vederea stabilirii unui plan concret de acţiuni a Comitetului Mixt convenit între cele două ţări.

Elena Udrea le-a spus reprezentanţilor Tunisiei că suntem interesaţi să cunoaştem cât mai multe lucruri din experienţa lor în acest domeniu, având în vedere faptul că Tunisia este una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din lume.

Vom avea de învăţat şi de la Portugalia, ai cărei reprezentanţi sunt interesaţi de oportunităţi de investiţii în lucrări de infrastructură utilitară şi turistică din România.

Elena Udrea şi Ambasadorul Republicii Portugheze în România, Alexandre Vassalo, au vorbit despre dorinţa ţării noastre de a atrage investiţii străine în structuri de cazare şi de agrement din staţiunile turistice, precum şi despre liberul acces al companiilor cu capital străin la concursurile de selecţie a constructorilor în domeniul infrastructurii din România.

În urma întâlnirii cu ministrul român al Dezvoltării Regionale şi Turismului, reprezentanţii Portugaliei s-au arătat interesaţi de proiectele derulate în ţara noastră pe domenii în care companiile portugheze sunt renumite în lume pentru expertiză şi tehnologii.

 

 

22 January 2010