Consiliul Judeţean Dâmboviţa caută investitori pentru proiectul de dezvoltare a staţiunii Padina Peştera la cel mai mare Târg Imobiliar de la Cannes, MIPIM. Valoarea investiţiilor la Padina-Peştera este de aproximativ 140 de milioane de euro.

sursa:money.roLa Cannes îşi prezintă programele de dezvoltare investitori privaţi şi municipalităţi din 80 de ţări. Municipalitatea din Londra este prezentă cu un proiect în valoare de 23 de miliarde de euro. România este prezentă la târgul de la Cannes printr-un stand al Ministerului Dezvoltării Regionale în care sunt prezentate două proiecte: unul pe litoral al municipalităţii din Eforie si altul din zona montană, al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

"Proiectul prezentat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa se referă la construirea unei microstaţiuni de schi. Are o valoare între 120-140 de milioane de euro. Noi vrem să facem un parteneriat public privat deoarece Consiliul Judeţean nu are suma pentru a investi. Avem consultanţi firma Deloitte şi cred că acest lucru dă dovadă de profesionalism şi vom avea şanse de reuşită, poate nu la acest târg, dar în viitor", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.

La târgul de la Cannes sunt prezenţi investitori din 80 de ţări.

"Sunt cele mai spectaculoase proiecte de pe planetă. Ideea e să şi găseşti bani pentru ele. V-aş da un exemplu un proiect oferit de municipalitatea  din LOndra, de 23 de miliarde de euro. Sunt proiecte ale municipalităţii din Cannes pentru extinderea Coastei de Azur", a explicat Florin Popescu.

Târgul de imobiliare de la Cannes este considerat a fi cel mai important din domeniu şi se va încheia vineri 19 martie.

 


 

Sursa

17 March 2010