Deputatul PSD, Robert Negoiţă unul dintre cei mai mari investitori de pe piaţa imobiliară din România neagă informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar datora statului 9,5 milioane euro, din neplata TVA pentru mai multe tranzacţii imobiliare.

„E vorba de vânzarea de apartamente, de vânzarea de imobile. E vorba de sute de apartamente" a declarat pentru ProTv Dragoş Bogdan, vicepreşedinte ANAF

"Face parte dintr-o campanie de discreditare pe care o duce PD-L- ul, menită să discrediteze persoanele politice. Spun lucruri neadevărate. Are legatura şi cu faptul că vin alegerile, e şi o răfuială politică.

Altfel cum vă explicaţi faptul că instituţiile statului dau informaţii neadevărate pe surse? Sunt om politic, asta e! Dar eu nu folosesc instituţiile statului în războiul cu ei. Nu am niciun fel de datorie.

Eu nu vin cu lucruri pe surse, eu am adeverinţă de la Administraţia financiară care demostrează că nu am niciun fel de datorie la stat. Instituţiile statului pe care ei le gestionează imi dau adeverinţă că nu am niciun fel de datorie, în schimb pe surse spun că am datorii" ne-a declarat Robert Negoiţă.

"Se află în verificări circa 1200 de persoane dintr-un total de 7000 care au fost selectaţi" a mai declarat Dragoş Bogdan, vicepreşedinte ANAF.

Fiscul a trimis înştiinţări către toţi cei vizaţi, iar în perioada următoare vor începe controalele oficiale. Şi Negoiţă, potrivit reprezentanţilor ANAF, a primit înştiinţări pe mai multe adrese, inclusiv pe cea de la Parlament.






19 October 2009