Chiar si apartamentele noi au mici defecte. Acestea pot fi usor descoperite de viitorul proprietar prin efectuarea unei simple inspectii tehnice, arata reprezentantii Colliers International.

Riscuri la cumpararea unui apartament nouIn timpul unei inspectii pot fi sesizate diverse probleme, de la suprafete degradate pana la instalatii electrice neprotejate in baie sau placi de faianta cu defecte.

Acestea sunt doar cateva dintre neconformitatile pe care un cumparator le poate intalni la achizitionarea unui apartament.

Daca aceste 'defecte' nu sunt observate la timp, vor duce la costuri suplimentare pentru viitorul proprietar, in momenul mutatii in noua locuinta.

Pentru a evita asemenea situatii, cumparatorul poate apela la serviciul de asistenta tehnica pentru inspectia preliminara, prin intermediul caruia un inspector independent verifica daca apartamentul pe care cumparatorul il va achita in final indeplineste standardele prevazute in antecontractul de vanzare-cumparare.

Utlilitatea acestui serviciu consta in efectuarea, pentru cumparator, a inspectiei tehnice aferente apartamentelor sau vilelor achizitionate si descrierea constatarilor intr-un raport.

Observatiile din acest raport, in masura in care sunt agreate de toate partile implicate, vor fi incluse in procesul verbal de receptie preliminara, care va fi semnat de cumparator si dezvoltator.

 

Sursa

15 iulie 2009