Unii dintre noi consideră că sărbătorile de iarnă au farmec într-o staţiune montană, la schi, alţii susţin cu tărie că o petrecere de Revelion pe plajă cu un cocktail în mână, într-o ţară exotică face toţi banii. Imposibil de spus unde este mai bine! Totul depinde de gusturile fiecăruia. Pentru cei care preferă totuşi petrecerile exotice vă propunem câteva destinaţii de top.

15774-6220_pool4_at_the_breezes_resort_and_spa_rio_bu.jpgJamaica este insula aşezată în America Centrală insulară, în arhipelagul Antilele Mari, din Marea Caraibelor. Vacanţa în această destinaţie înseamnă relaxare în hamac, echitaţie, cumpărături, excursii la cascade, golf, explorarea recifurilor de corali, snorkeling. Pentru a-i descoperi frumuseţea poţi să închiriezi o maşină (cu 300 dolari pe săptămână) şi să mergi spre zona populată Kingston sau spre munţii tropicali.

Romul este regele în materie de băutură în Jamaica. La sud de golful Montego poţi face un tur al distileriei care produce romul, bine cunoscut în toată lumea încă din anul 1749. O vizită include degustări de rom şi o sticlă gratuită pentru fiecare vizitator. În orice bar sau restaurant, vei asculta muzică reggae.

„În Montego Bay, la asişti la petreceri pe plajă cu fructe de mare, dans reggae şi limbo! Montego Bay este un oraş-staţiune care nu doarme niciodată, are plaje întinse presărate cu tot felul de hoteluri, restaurante şi cluburi. Vânzătorii de meşteşuguri sunt în număr mare şi abia aşteaptă să negocieze cu turiştii interesaţi de suveniruri. Piaţa în aer liber este întotdeauna amuzantă şi distractivă. Încearcă aici carnea condimentată şi berea jamaicană, rece ca gheaţa. În zonă găseşti patru terenuri de golf, terenuri de tenis şi viaţă subacvatică într-un parc marin" mai spune Roxana Cîmpeanu, senior sales manager Prestige Tours.

Jamaica, Runaway Bay, Hotel Breezes Resort Spa & Golf Club Resort 4*
- de la 1529 Euro/pers.,
- transport cu avionul din principalele oraşe din Germania (Munchen/Frankfurt/Dusseldorf), cu taxe de aeroport incluse, transferuri,
- 7 nopţi cazare cu all inclusive.
- Transportul cu avionul până în Germania costă de la 125 Euro/persoană
- Detalii pe: www.prestige.ro

Palmierii, fructele exotice, apa clară şi grădinile tropicale împodobesc Insulele Seychelles, aflate în Oceanul Indian, la 1,600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar. Excursiile sunt paradisiace, una dintre aceste este în Praslin, grădina cu orhidee de tot soiul, păsări mici sau mari şi colorate, ţestoase uriaşe de uscat.

„Dacă vrei să bei o bere bună, trebuie să încerci specialitatea locală Seybrew are un gust similar berii bavareze. Poţi economisi dacă cumperi berea de la magazinele de pe marginea drumului sau de la localnici, la hoteluri este evident mai scumpă. Alege să bei un rom Takamaka pe plajă sub cerul înstelat, este cel mai bun mod pentru a termina o zi pe Seychelles!" susţine Mădălina Sloter, executive manager Prompt Service Travel.

Există câteva reguli pe care trebuie să le respecţi în Seychelles: Trebuie să rezişti tentaţiei de a colecta scoici de pe plaje, deoarece foarte multe sunt folosite de crabi drept locuinţă. Colectarea scoicilor este interzisă în rezervaţiile naturale şi parcurile marine din Seychelles. Evită să schimbi toţi banii în rupii (SCR), mai degrabă, calculează suma de care ai nevoie zilnic şi schimbă numai banii de care ai nevoie pentru o anumită perioadă de timp. De asemenea, nu schimba banii la comercianţi neautorizaţi, alege doar băncile, casieria hotelului şi Biroul de schimb din aeroport!

„Insulele Seychlles sunt binecuvântate tot timpului anului cu un climat cald, tropical, aşa că poţi să le vizitezi oricând, deşi diferite perioade ale anului sunt adaptate planurilor tale de vacanţă. Temperatura medie se încadrează între 23 şi 31°C pe tot parcursul anului. Lunile mai şi octombrie sunt cele mai liniştite, aşa că cei care petrec vacanţele în aceste perioade au parte de relaxare din plin. Iunie, iulie şi august sunt lunile când nu plouă foarte mult, iar temperaturile sunt de aproximativ 30°C, din noiembrie până în aprilie se înregistrează şi precipitaţii" mai explică Mădălina Sloter, executive manager Prompt Service Travel.

Seychelles, Insula Mahe, Hotel Vlamer Resort 3*
- de la 77 Euro/pers./noapte,
- transport cu avionul din Paris: de la 996 Euro/pers. cu taxe de aeroport incluse.
- Detalii pe: www.cocktailholidays.ro

În Mauritius, vilele îţi oferă imagini spectaculoase ale mării, există piscine private, grădini cu duşuri şi zone cochete unde poţi lua cina. Te poţi relaxa la spa, în timp ce copiii se joacă la grădiniţă. Spa-urile sunt construite în jurul unor grădini cu spaţii verzi şi cu piscine şi oferă relaxare în hamam şi laconium (o încăpere pentru terapie cu aer uscat care permite încălzirea corpului în mod treptat).

„Când ajungi, te întâmpină personalul hotelului care pune mâinile pe piept. Acest gest semnifică „Să gândim la fel!" Gazdele îţi vor da o ghirlandă cu flori care te ajută să învingi stresul şi să fii într-o permanentă stare de reverie. Poţi alege un sejur după 15 ianuarie când valul de turişti de sărbători va fi deja acasă. Ai nevoie de viză care se obţine gratuit pe aeroportul din Mauritius. Documentele necesare sunt: biletul de avion dus-întors, paşaportul valabil minimum şase luni, voucherul de cazare, dovada că ai minimum 100 USD/persoană/zi" explică Ciprian Enea, consultant în turism.

Mauritius, Ebene, Hotel Four Points by Sheraton Cybercity 4*
- de la 95 Euro/camera/noapte,
- bilet de avion - de la 1429 Euro/pers.
- Detalii pe www.ghidhoteluri.ro


24 December 2010