„Forbes" a realizat un top al celor mai scumpe reşedinţe scoase la vânzare în SUA de către vedete sau moştenitori, printre care se numără „castelul francez" din Holmby Hills în care a murit Michael Jackson şi domeniul de 150 milioane de dolari al văduvei producătorului de televiziune Aaron Spelling. Celebrităţile sunt foarte pretenţioase când vine vorba de locuinţă, considerând drept necesităţi sala de cinema, spaţiile de recreere, sălile de fitness bine echipate şi sistemele complexe de securitate. De asemenea, vedetele caută reşedinţe în cele mai izolate locaţii, ferite de ochii curioşilor.

16019-14-atac.jpgProprietăţile scoase la vânzare de vedete precum Ricky Martin, Dr. Phil sau Anjelica Huston par fortăreţe ascunse în cartiere exclusiviste, multe în Beverly Hills, unde timpul mediu de reacţie al poliţiei la un apel este de 3 minute.

Reşedinţa lui Spelling - 150 milioane de dolari

Cea mai scumpă proprietate scoasă pe piaţă în prezent în America este reşedinţa lui Candy Spelling, văduva lui Aaron Spelling, de vânzare pentru 150 milioane de dolari. Proprietatea de două hectare cuprinde o oranjerie, un conac de 5.200 de metri pătraţi şi numeroase spaţii de distracţie, precum două piste de bowling, un club de biliard şi o sală de jocuri video. Cine nu are cele 150 milioane de dolari se poate muta în luxoasa locuinţă plătind ipoteca de 882.000 de dolari pe lună.

Fosta vilă a lui Nicholas Cage, din Newport Beach, California, este listată pentru 31,75 milioane de dolari şi se află în apropierea unei reşedinţe în care a locuit actorul John Wayne.
Reşedinţa lui Michael Jackson din Holmby Hills, similară unui castel francez, este scoasă la vânzare pentru 23,5 milioane de dolari şi include toate facilităţile de lux pe care le-ar putea visa o vedetă şi dă senzaţia de intimitate desăvârşită. Conacul are SPA, sală de cinema şi lift. Decesul prematur al „regelui pop" în propriul castel este singurul dezavantaj care ar putea descuraja cumpărătorii superstiţioşi.

Jucătorul de baseball Adrian Beltre, de la Boston Red Sox, îşi vinde reşedinţa din Bradbury, California, pentru 19,8 milioane de dolari, iar starul TV Dr. Phil s-a mutat şi a scos pe piaţă pentru 16,5 milioane de dolari vila din Beverly Hills pe care a plătit 7,5 milioane de dolari în 2002.

Astfel de proprietăţi nu se vând repede, iar unele vedete au probleme mari în acest sens şi sunt nevoite să reducă mult pretenţiile financiare.

Val Kilmer a scos pe piaţă în 2009 reşedinţa şi terenul de 2,4 hectare pentru 33 milioane de dolari. De atunci, actorul a renunţat la 44% din preţ, cerând în prezent pentru ranch doar 18,5 milioane de dolari.

Unele celebrităţi încearcă să stârnească mai mult interes pentru reşedinţele pe care le scot pe piaţă. Ricky Martin a anunţat acum câţiva ani că îşi vinde vila din Miami, s-a răzgândit şi a listat din nou proprietatea în 2010 pentru 18,9 milioane de dolari.

Anjelica Huston şi sculptorul Robert Graham vând reşedinţa din Venice, California, pentru 18 milioane de dolari. Vila cuprinde şi studioul de lucru al artistului, o piscină şi un sistem de securitate high-tech.

Un penthouse din Manhattan în care a locuit starul Harrison Ford este de vânzare pentru 16 milioane de dolari, iar Uma Thurman vinde, pentru 14,2 milioane de dolari, o vilă situată tot în New York, a cărei adresă nu a fost prezentată.

Mel Gibson cere 12,75 milioane de dolari

Mel Gibson cere 12,75 milioane de dolari pentru complexul Lavender Hill Farm din Malibu, California. Uriaşa proprietate este completată de grădini şi livezi.

Tot în California, Donald Trump vinde o vilă de 12 milioane de dolari situată în apropiere de Trump National Golf Club. Proprietatea a fost creată şi dezvoltată de miliardar, dar nu i-a servit niciodată drept locuinţă.

Fosta reşedinţă a actriţei Greta Garbo este pe piaţă pentru 11,5 milioane de dolari. Complexul „La Esperanza" este situat în Malibu, pe malul Oceanului Pacific, şi cuprinde facilităţi pentru surfing, volei şi petreceri pe plajă.

Rapperul Curtis „50 Cent" Jackson a scos la vânzare o vilă uriaşă din Farmington, Connecticut, care poate găzdui petreceri într-un club de noapte privat.


Sursa

17 ianuarie 2011