Un agent imobiliar bun este, în primul rând, un bun negociator. Desigur, ar fi bine să aibă măcar un strop de diplomație, să știe să asculte, să aibă noțiuni minime de psihologie și așa mai departe. Însă, pentru a avea succes în această meserie, e musai să stăpânească arta de a negocia. Vestea bună este că și asta se poate învăța.

Cursul Real Estate Negotiation Expert face parte din oferta APAIR și durează două zile. RENE este o experiență interactivă ce ajută agenții imobiliari să-și crească afacerea. Cursanții vor cunoaște toate tipurile și metodele de negociere, astfel încât să poată aplica această tehnică pentru a-și atinge obiectivele profesionale și nu numai.

Real Estate Negotiation Expert pune la dispoziția participanților o întreagă paletă de tehnici, instrumente și sfaturi, prin care pot obține rezultate bune pentru clientii lor. Mai mult decât atât: în cea de-a doua zi a cursului, „elevii” vor pune în practică noțiunile învățate, în cadrul unor scenarii reale, întrucât recunoașterea și aplicarea tehnicilor de negociere necesită exercițiu.

Ana-Maria ISTRATI, Realtor și trainer APAIR, explică de ce este recomandat acest curs agenților imobiliari:

RENE este destinat oricărui agent imobiliar care vrea și mai multe tranzacții, încheiate și mai rapid, cu și mai multă ușurință. În urma parcurgerii acestui curs, agentul își va putea adapta tehnica în funcție de tipul de negociator și va ști cum să abordeze acest proces, astfel încât să nu cadă într-una din capcanele negocierilor. Mai mult decât atât, agentul care urmează acest curs va putea detecta și evita tipurile de comportament conflictual și își va putea stabili o poziție puternică de negociere, stăpânind după parcurgerea cursului o mulțime de strategii, tehnici, tactici si contre, care îl vor face să nu mai întâlnească situații de blocaj în cadrul procesului de negociere a tranzacțiilor viitoare.

a punctat Ana-Maria ISTRATI

Obiectivele cursului de Expert Negociator în Imobiliare sunt să te învețe:

  • când și cum să negociezi;
  • cum să dezvolți un plan/o strategie de negociere;
  • să recunoști tiparele și tacticile folosite;
  • cum să-ți adaptezi stilul de comunicare pentru a obține rezultate optime în orice tranzacție;
  • aplicarea cu succces a principiilor de persuasiune în orice negociere;
  • negocierea eficientă în întâlniri, la telefon, e-mail sau alte moduri de comunicare;
  • practică, pentru a pune în aplicare cele învățate, prin scenarii din teren.

Ce te învață cursul RENE?

Principalele teme de discuție abordate în cadrul cursului Real Estate Negotiation Expert sunt:
1) crosele de golf: cumpărarea & vânzarea de produse;
2) care este obiectivul? Evaluarea probabilităților de succes;
3) tipuri de negociere - probabilitatea statistică de a câștiga/pierde;
4) tipuri de negociatori - rolul negociatorului & ego-ul;
5) Yububu – negociere între echipele ChemTech & NewGen;
6) locuri pentru negociere - moduri de comunicare;
7) strategii de negociere - tactici, instrumente și tehnici;
8) comunicarea non-verbală - tehnici suplimentare;
9) poziționare - puncte forte & slabe;
10) cum să depășești un blocaj - provocările unui punct mort;
11) activitate „Jeopardy” – recapitulare;
12) scenarii practice.

Reprezentarea exclusivă

Introducerea reprezentării exclusive pe piața imobiliară din România a venit la pachet cu ideea de educație continuă.

Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR) pune accent atât pe necesitatea perfecționării profesionale, cât și pe importanța specializării pe anumite activități din domeniul imobiliar.

APAIR pune la dispozitia REALTORILOR și a agenților imobiliari din România un program educațional complex, adresat atât agenților imobiliari aflați la început de drum în industria imobiliară, cât și agenților imobiliari cu experiență, dornici de specializare.

Prin parteneriatul cu NAR și cu institutele afiliate NAR (REBI si REBAC), REALTORII pot obține acreditări și certificări recunoscute la nivel internațional.

De asemenea, REALTORII au acces la cea mai mare bibliotecă online din domeniul imobiliar, accesibilă, de asemenea, în virtutea parteneriatului dintre APAIR și NAR.

28 January 2022