Cel mai mare francizor de imobiliare din lume, Remax, intenţionează să-şi dubleze numărul de birouri deschise în România până la sfârşitul anului viitor. Ritmul alert de creştere impus de boardul zonei pentru Europa ţinteşte ca, până în 2017, pe piaţa autohtonă să funcţioneze 200 de noi agenţii.

Compania americană de servicii imobiliare în sistem de franciză Remax vrea să crească în România numărul agenţiilor din propria reţea de la 16, câte are în prezent, la 40. Planul de dezvoltare pe termen mediu al companiei are însă ţinte şi mai exigente.

"Remax vrea să ajungă la 200 de agenţii imobiliare până 2017, în România. Am intrat pe piaţă acum 10 luni şi am reuşit să avem cea mai extinsă reţea de birouri din ţară", a declarat, ieri, preşedintele şi cofondatorul Remax România, Adrian Şişchin.

25.000 euro costă franciza

Compania dispune în prezent de birouri în Braşov, Cluj Napoca, Bucureşti, Bacău, Oradea, Ploieşti şi Timişoara. Potrivit oficialului companiei, până la sfârşitul anului, Remax urmează să mai inaugureze alte patru agenţii, două în Bucureşti şi câte una în Botoşani şi Târgovişte.

"Vrem să ne dublăm numărul de agenţii imobiliare şi să menţinem acest ritm până în 2010. În primul semestru al anului, România a fost ţara cu cea mai rapidă dezvoltare a francizei Remax din Europa", a mai adăugat Şişchin.

Cofondatorul companiei în România susţine că investiţia iniţială pentru preluarea fencizei s-a ridicat la 25.000 de euro, fără a include costurile necesare deschiderii agenţiei imobiliare. România este cea de-a 64 ţară din cele 65 unde brandul Remax are birouri.

Potrivit propriilor estimări, Remax este liderul de piaţă în ceea ce priveşte volumul tranzacţiilor realizate de fiecare agent, pe următoarea poziţie fiind compania Coldwell & Banker, cu un volum de 2,7 milioane de dolari pe agent.

"Milioane de oameni au nevoie de locuinţe, iar noi nu facem altceva decât să-i ajutăm. Asta-i filosofia noastră", a declarat cofondatorul Remax Europe, Frank Polzler. În Europa, compania este prezentă în 35 de ţări, are 1.500 birouri şi peste 10.000 agenţi de vânzări.

În 2007, compania a vândut 300 de francize. La nivel mondial, Remax are aproape 7.000 de birouri deţinute şi operate independent, în care activează peste 120.000 de agenţi de vânzări. Compania este prezentă în 65 de ţări, din care 35 sunt europene.

Sursa

5 octombrie 2007