Săptămâna trecută au fost fă­cu­te publice două mutări in­te­resante pe piaţa de clădiri de birouri. Este vorba de relocarea Volksbank şi de cea a E.ON Româ­nia. Aceste relocări sunt importante atât pentru suprafeţele mari închi­ria­te în spaţii de calitate, cât şi ca ur­mare a numelor firmelor implicate.

16756-zgarie-nori-de-bucuresti-primaria-capitalei-vre.jpgVolksbank România a făcut un contract pe cinci ani cu italienii de la Nusco pentru a ocupa peste 8.000 de metri pătraţi în turnul de bi­ro­uri din zona Aurel Vlaicu. Re­pre­zen­tanţii Jones Lang laSalle, con­sultantul exclusiv al interme­die­rii, au amintit că tranzacţia a înce­put în vara anului trecut şi că ni­ve­lul chi­riei este în linie cu chiriile de pe piaţă. Rezultatul este că Volks­bank România va avea un sediu exclusi­vist - e destul să amintim că Nusco a fost ales de Oracle în detrimentul altor clădiri pentru a sta cu chirie - şi aproape de staţia de metrou. Pe lângă Volksbank şi Oracle, în cele 18 etaje ale Nusco mai figurează chi­­riaşi precum Bayer, Cen­trofarm şi Raiffeisen Leasing.

E.ON a închiriat 2.600 mp la etajele 7 şi 8 ale City Gate, unde se va mu­ta în această lună, a anunţat DTZ Echinox, intermediarul tranzacţiei. City Gate, cele două turnuri de la Piaţa Presei dezvoltate de Glo­be Trade Centre (GTC) şi Blue­house, au fost printre cele mai de succes clădiri de birouri din ultimii doi ani, prin chiriaşii pe care i-au atras.

Proiectul are o rată de ocupare de aproximativ 90% chiar dacă cele două turnuri au fost finalizate de curând, mai precis la sfârşitul lui 2009, respectiv începutul lui 2010. Cele două turnuri au o su­pra­faţă totală de 93.000 mp şi au peste 1.000 de locuri de parcare în subte­ran. Pe lângă E.ON, în City Gate mai sunt chiriaşi precum: Rom­te­lecom, Autoitalia-Maserati, Infiniti, Rompe­trol, Oasis, Embassy, MedLife, Mi­cro­soft sau Millenium Bank. Pentru E.ON Romania, ca firmă, mişcarea este una dintre cele mai importante după cea de anul trecut, când a reu­şit să reducă nivelul datoriilor care trebuiau recuperate de la CFR de la 153 de milioane lei la doar 25 de milioane.


Sursa

7 March 2011