Compania de evaluare cu capital românesc Darian a raport pe primul semestru al acestui an o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 7%, de la nivelul de 6 mil. lei până la 6,4 mil. lei, potrivit unui comunicat al companiei. În 2010 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 11 milioane lei.

19997-img_4895_mic_2e19287770.jpgStrategia companiei a fost orientată pe redistribuiri ale liniilor de business şi consolidarea serviciilor noi, în domeniul consultanţei pentru accesarea fondurilor europene şi a reevaluărilor de portofolii bancare.

„Anul trecut anticipam o perioadă dificilă pentru mediul de afaceri şi se pare că nu ne-am înşelat. Mă bucur că strategia potrivită a fost înţeleasă şi adoptată de echipa managerială", a declarat Adrian Crivii, preşedintele Darian. Profitul companiei a înregistrat în primele şase luni ale lui 2011 un avans de 30%, comparative cu 2010.

Firma de evaluare se pregăteşte în această perioadă pentru lansarea indicelui imobiliar Darian şi a studiului semestrial "Analiza pieţei imobiliare", pe care îl realizează folosind reţeaua naţională pe care o deţine (20 de birouri regionale, la care se adaugă colaboratori). Studiul cuprinde în total 28 de oraşe mari din ţară, inclusiv cei 12 poli de dezvoltare, analizând evoluţia pieţei pe fiecare sector, de la cel rezidenţial până la industrial şi terenuri.


Sursa

25 July 2011