Cine nu-şi mai poate plăti ratele la casa luată pe credit va putea cere o reeşalonare, doar dacă aduce garanţii suplimentare. Acestea ar putea consta în alte proprietăţi care să acopere devalorizarea locuinţei produsă de criza financiară.

Nu este exclus nici ca cei care îşi achită la timp ratele să fie obligaţi să aducă garanţii suplimentare pentru a putea continua creditul.

"Ne gândim la acceptarea din perspectiva normei BNR a unor modele de reevaluare a garanţiilor maeriale. Pe bază de indici statistici şi nu pe baza unei reevaluări individuale!" a declarat Sergiu Oprescu, vicepreşedinte Asociaţia Băncilor, citat de NewsIn. "Dacă se pune problema de o reeşalonare a creditului, este la latitudinea fiecărei bănci să spună eu sunt de acord să reeşalonăm, dar garanţiile nu mai sunt suficiente, deja ai călcat strâmb şi pentru mine, banca, ar fi mai bine să aduci garanţie suplimentară!" afirmă Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor.

Şi totuşi conducerea Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) nu poate da asigurări că acei clienţi care sunt buni platnici nu vor fi obligaţi să aducă garanţii suplimentare.

"Diferă de la bancă la bancă, nu îmi cereţi o poziţie a Asociaţiei, eu nu cunosc contractele de credit ale tuturor băncilor din sistemul bancar!" Sergiu Oprescu, vicepreşedinte ARB. 

 

 

 

27 April 2010