În lunile martie şi aprilie şi chiar mai, turiştii încă mai pot profita de reducerile early booking cuprinse între 5 şi 20% pentru destinaţii precum Creta, Rhodos, Kos şi Santorini. Pentru Creta, preţurile pornesc de la 282 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, sapte nopţi cazare cu mic dejun la hotel Zorbas 2* din staţiunea Hersonissos, asistenţă turistică.

16753-6457_guia-de-isora-hotel-gran-melia-palacio-de-.jpgTariful include reducerea early booking de 5% valabilă pentru rezervări până pe 15 aprilie. Taxa de aeroport este de 95 Euro/pers.

Pentru Hotelul Memories de trei stele din aceeaşi staţiune reducerea early booking este de 20% pentru rezervare până la 30 mai şi plata integrală în ziua confirmării. Tariful care include reducerea porneşte de la 351 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, sapte nopţi cazare cu demipensiune, asistenţă turistică. Taxa de aeroport este de 95 Euro/pers.

"Vibrant şi cosmopolit, Hersonissos, oraşul de pe coasta de nord a insulei Creta, se întinde în jurul unui port drăguţ. În interior se află centrul comercial, trepidant cu baruri, magazine şi restaurante. În vechiul oraş parcă pierzi noţiunea timpului, vii aici pentru câteva clipe de răgaz după plajă sau petrecere" spune Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Insula Kos

Pentru Insula Kos, tarifele pornesc de la 309 Euro/pers. (include reducerea de 10% valabilă pentru rezervări până la 15 mai) pentru transport cu avionul, transferuri, sapte nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele, asistenţă turistică. Taxa de aeroport este de 95 Euro/pers. La Hotel Michelangelo de cinci stele tariful porneşte de la 449 Euro/pers. (include reducerea de 15% valabilă pentru rezervări până pe 30 aprilie) pentru transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune, asistenţă turistică. Taxa de aeroport este de 95 Euro/pers.

Peste tot, străzile înguste pietruite se deschid spre mici ronduri umplute cu ghivece de flori. Piaţa principală, Eleftherias, închisă traficului se mândreşte cu Muzeul de Arheologie şi cu Moscheea Defterdar. În apropiere este şi Agora, un sit arheologic, cândva piaţă colorată cu mirodenii. Nu poţi spune că ai fost în oraşul Kos, dacă nu ai zăbovit sub arborele lui Hippocrate, cu o vârstă impresionantă: 325 de ani.

"Alege să te plimbi prin oraşul vechi şi să faci cumpărături la magazinele tradiţionale care te îmbie cu săpun din ulei de măsline, miere şi cu articole de artizanat, toate la preţuri care te fac să zâmbeşti. În geantă poţi pune şi domataki, un gem dulce preparat din roşii mici, pe care îl poţi gusta mai întâi în cafenele tradiţionale" sustine Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Insula Rhodos

Pachetele turistice pentru Rhodos au preţuri de pornire de la 307 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferui, 7 nopţi cazare cu all inclusive. Tariful include reducerea early booking de 23% valabilă până pe 18 martie 2011. Taxa de aeroport este de 95 Euro/pers.

"Atmosfera tipic grecească cu străzi ocupate, restaurante în aer liber şi trafic zgomotos îţi fac poftă de plimbare. În timpul zilei oraşul respiră în ritmul comerţului, iar mai pe seară e timp de poveşti la fiecare colţişor de stradă unde vezi o cafenea. Cei mai romantici aleg portul Mandraki, unde se plimbă în zonele Koundourioti şi Eleftherias, admiră farul Sf Nicolae şi cele trei mori de vânt" spune Cristina Molfea, director departament extern Christian Tour.

Lindos

La 35 km de oraşul Rhodos, Lindos te întâmpină cu frenezie încă din port. Măgăruşii şi ghizii lor sunt cu ochii după turiştii care sosesc cu feriboturile pentru a urca la Acropole contra sumei de 5 euro la dus şi 5 euro la întors. Lindos îţi dă sentimentul că mergi pe jos într-o pictură, este un melanj de străduţe pietruite, case mici, ziduri medievale, arhitectură simplă în alb şi negru. Pe plaje ai posibilitatea să practici sporturile acvatice, să înoţi în apele curate de un albastru-verzui clar, să savurezi o îngheţată răcoritoare sau o porţie de peşte la grătar la una dintre tavernele de pe plajă. Un vaporaş cu fundul de sticlă te conduce în minicroaziere în jurul insulei.

Insula Santorini

Turiştii care aleg Santorini până pe 24 martie vor plăti cu 33% mai puţin decât tariful standard, astfel preţurile pornesc de la 294 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun. Taxa de aeroport este de 95 Euro/pers.

"Faimosul resort Kamari din Santorini îşi etalează frumuseţea la numai 10 km de capitala Fira şi chiar în partea opusă de staţiunea Perissa. Dar peisajul este similar celui din Perissa: o plajă primitoare Blue Flag, spaţioasă cu nisip negru şi o rocă enormă numită Mesa Vouno care se ridică din marea turcoaz. Priveliştea este încântătoare, mai ales noaptea când roca este luminată" sustine Cristina Molfea, director departament extern Christian Tour.

Antalya

"Avem pachete cu reduceri early booking pentru Antalya, cu preţuri de la 301 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu all inclusive la Hotel Magic Sun 4* din staţiunea Kemer-Antalya, asistenţă turistică. Tariful include reducerea early booking de 20% valabilă pentru rezervări până pe 31 martie 2011. Taxa de aeroport este de 95 Euro/pers." afirma Mădălina Popa, outgoing manager Cocktail Holidays.

Pentru o plimbare pe apă, poţi opta pentru o croazieră cu iahtul. Amatorii de sporturi marine pot face scufundari şi rafting în Kemer, iar pentru cei care vor relaxare, hammamurile de aici (Turkish Bath) oferă masaje revigorante. Din Kemer se organizează şi excursii opţionale în Pamukkale, la băile de calcar şi la celebrul oraş antic Hierapolis. O zi deosebit de frumoasă o poţi petrece în Aspendos şi Side, unde ruinele romane se combină cu peisajul marin şi terasele din bazar.

Tenerife

Tarifele pentru Tenerife - staţiunea Costa Adeje, pornesc de la 711 Euro/pers. (include reducerea early booking valabilă până la 31 martie 2011), transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun la Hotel Costa Adeje Gran 5*, asistenţă turistică. Taxa de aeroport este de 115 Euro/pers.

Costa Adeje este un mix de plaje cu nisip galben şi negru, cea mai cunoscută fiind Fanabe Beach. Oferă o atmosferă relaxantă şi abundă în oferte când vine vorba de agrement, iar viaţa de noapte este vibrantă. Dacă te aventurezi în largul mării cu barca, ai toate şansele să vezi balene şi delfini care fac ocolul insulei Tenerife. Distracţia se continuă cu acelaşi personaje la Aqualand Water Park. Dacă vrei să te aventurezi departe de hotel încearcă scuba diving-ul.

România

"Avem oferte cu reduceri early booking pentru Hotel Sirena 3* din Saturn cu preţuri de la 63,25 lei/pers./noapte, loc în cameră dublă cu mic dejun. Reducerile sunt valabile până la 31 martie 2011" spune Marius Meruţă, coordonator PR Transilvania Travel.

Plaja din Saturn este deosebit de largă, marcată de patru golfuleţe protejate de diguri. Intrarea în mare este foarte lină, iar apa mării are în timpul verii temperatura aerului este de 20-25°C. Te bucuri de cure heliomarine în timpul vacanţei de vară, ideale pentru tratarea afecţiunilor reumatismale degenerative, ortopedice post-traumatice. În staţiune există instalaţii pentru băi calde cu apă sulfuroasa şi apă de mare, săli de gimnastică medicală, masaj şi împachetări cu nămol.


5 March 2011