Greu cu vânzările în zona Cişmigiu! Ca mai peste tot în Bucureşti, dar mai ales în cartierele centrale şi scumpe în această perioadă se caută superofertele. Cine e strâns cu uşa şi vinde sub preţul pieţei sigur va avea cumpărător. Superofertele zonei sunt atent vânate de cei care îşi permit să cumpere.

14308-cismigiu.jpg„Trebuie să avem preţuri bune este condiţia primordială în momentul de faţă. Ce înseamnă un preţ bun pentru Cişmigiu? Un preţ bun înseamnă circa 1000 - 1200 Euro/mp pentru imobile vechi şi de 1300 - 1400 Euro/mp pentru imobile noi" susţine Raluca Dima, team leader Neocasa.

„Compania Rond în această perioadă a avut vânzări foarte puţine, în anul 2010 putem spune o singură vânzare. Se caută, în general, apartamente cu suprafeţe cuprinse între 130 şi 160 mp, de preferinţă renovate, dar care să nu depăşească un buget de 200.000 euro. Chiar am putea spune că în această perioadă se conturează un nou profil al cumpărătorului, cel care caută proprietăţi foarte bune la preţuri extraordinar de mici" adaugă Tănţica Lascu, director Rond Imobiliare.

Şi tot despre profilul cumpărătorilor din Cişmigiu mai putem spune că cei mai mulţi sunt persoane fizice. Firmele nu se mai înghesuie să cumpere locuinţe în această zonă pentru a-şi amenaja sedii de birouri ca în vremurile bune.

Cui se adresează zona Cişmigiu? În general persoanelor care vor să fie în centru, care vor să meargă pe jos, care preferă locurile aglomerate pentru că un minus al zonei este lipsa locurilor de parcare şi atunci oamenii vor să aibă acces rapid, să aibă mijloace de transport în comun către locurile de interes pentru ei. Sau vorbim de clienţi persoane la vârsta a doua, chiar vârsta a treia care vând alte proprietăţi şi vin să fie aproape de parc, de instituţiile culturale, de teatre, de cinematografe, de Operă" este de părere Raluca Dima, team leader Neocasa.


În ce priveşte oferta de locuinţe, majoritare sunt de departe proprietăţile vechi, iar când spunem vechi nu ne referim la anii '70 - '80, ci mult mai vechi. Locuinţe noi s-au construit foarte puţine. Preţurile mari şi suprafeţele mici ale terenurilor i-au ţinut pe dezvoltatori departe de zona Cişmigiu. Nu era rentabil să dai mulţi bani pe un lot pe care nu puteai construi foarte mult.

„Se caută locuinţele vechi, dacă sunt într-o stare bună sau dacă nu sunt într-o stare bună, dacă au un preţ foarte bun şi prima şi cea mai importantă condiţie să fie o situaţie juridică clară. E bine ştiut că în această zonă avem foarte multe imobile care au fost naţionalizate, care au fost vândute în baza legii 112. Pentru cele mai multe dintre ele au trecut cei zece ani, dar oamenii se tem să cumpere, băncile finanţează greu astfel de locuinţe şi atunci avem dificultăţi din punctul acesta de vedere. Dacă avem situaţii juridice clare, imobile redobândite de foştii proprietari, atunci lucrurile sunt mult mai simple" a declarat pentru Imopedia.ro Raluca Dima, team leader Neocasa.

Piaţa chiriilor merge ceva mai bine. Firmele care nu îşi mai permit să cumpere, dar totuşi vor un sediu central, stau în chirie în zona Cişmigiu.

„Foarte multe firme companii, firme au fost închise, cele cărora se adresau aceste imobile s-au închis sau şi-au redus activitatea, iar cele mai multe cereri sunt pe 60-70 mp, asta înseamnă că firmele îşi micşorează foarte mult activitatea" apreciază Tănţica Lascu, director Rond Imobiliare.

Astfel, o garsonieră în Cişmigiu se închiriază, în general cu 300 - 400 euro/lună, poate chiar şi mai puţin dacă vorbim de o proprietate de 20 mp, spre exemplu. Un apartament cu două camere ajunge la aproximativ 500 euro, în timp ce trei camere se închiriază cu 700 - 800 euro/lună.

„Avantajele zonei, în primul rând că este o zonă ultracentrală. Al doilea mare avantaj este apropierea faţă de parc, cei care au familii şi copii mici preferă această zonă pentru că au acest avantaj, de a duce foarte repede copiii în parc. Un dezavantaj major este însă, lipsa locurilor de parcare. Ca orice zonă ultracentrală, locurile de parcare sunt foarte puţine şi atunci oamenii fug. În plus în ceastă zonă sunt apartamente sau vile din perioada interbelică şi în mare parte sunt nerenovate" spune Tănţica Lascu, director Rond Imobiliare.


14 October 2010