Marţi, 27 iulie a.c., a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor la pavilionul vest al Facultăţii de Drept a Academiei de Poliţie „Alexandru I. Cuza" din municipiul Bucureşti, obiectiv de investiţie realizat în cadrul „Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţiilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - Componenta B: Reducerea riscului seismic", finanţat dintr-un împrumut de la Banca Mondială, cofinanţat de Guvernul României şi gestionat de Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Administrator de Proiect şi coordonator al lucrărilor de consolidare şi modernizare.

Prin finalizarea lucrărilor de consolidare şi modernizare la acest obiectiv, lista obiectivelor finalizate în cadrul Proiectului pentru care riscul producerii unor pierderi materiale şi de vieţi omeneşti a fost diminuat considerabil, s-a lărgit la 15 obiective.
Facultatea de Drept a Academiei de Poliţie face parte din categoria construcţiilor din domeniul educaţiei, cu o pondere de 19% din totalul obiectivelor cuprinse în cadrul Proiectului şi reprezintă cel de al cincilea obiectiv al Ministerului Administraţiei şi Internelor, la care s-au finalizat lucrările de consolidare şi modernizare.

Pavilionul vest al Facultăţii de Drept a Academiei de Poliţie este o clădire S+P+3E executată în jurul anului 1971, cu o suprafaţă desfăşurată existentă de 6.354 mp, alcătuită din două tronsoane. Clădirea a suportat acţiunea seismelor din 1977, 1986, 1990 produse de la darea ei în folosinţă, în urma cărora, atât structura de rezistenţă, cât şi elementele nestructurale au suferit avarii cu diverse niveluri de gravitate, cele mai importante fiind produse în stâlpii marginali de la nivelul demisolului.

Lucrările executate au avut ca obiectiv principal consolidarea şi amenajarea construcţiei pentru a satisface noile cerinţe funcţionale, de asigurare la acţiuni seismice şi de modernizare tehnică:
- Consolidarea infrastructurii prin cămăşuirea cu beton armat a fundaţiilor existente şi realizarea unor fundaţii noi în dreptul elementelor structurale nou introduse,
- Realizarea unor pereţi din beton armat pe conturul clădirii şi pe unele linii structurale, în interior,
- Cămăşuirea cu beton armat a unor cadre - stâlpi şi grinzi,
- Modernizarea dotărilor pentru funcţiunile de cazare şi învăţământ în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de locuit şi instruire.

Valoarea totală a investiţiei la momentul recepţiei lucrărilor este de 9.809.800,08 lei, din care:
- din Proiect (împrumut şi cofinanţare Guvernul României) - 6.387.881,11 lei, reprezentând 65,12%
- din sursele Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Academia de Poliţie „Al. I Cuza"- 3.421.918,97 lei, reprezentând 34,88%.

Contact
Biroul de presă
Tel.: 0040 (37) 211 1499
Anuţa Iuga: 0749 198 035

28 July 2010