Anul 2009 a insemnat pentru infrastructura rutiera a judetului Alba demararea reabilitarii unora din cele mai importante drumuri, cum ar fi DN 67 C - "Transalpina", care face legatura cu Oltenia, DJ 107 B - "Drumul Vinului", dintre Blaj si Tirnaveni, judetul Mures, si DJ 107 M - Aiud-Rimetea-Buru, important din punct de vedere turistic.

sursa:adineloo.wordpress.comÎn vara lui 2009, DJ 107 M, Aiud-Rimetea-Buru, a intrat in reabilitare totala. Patru firme s-au asociat pentru a efectua lucrarile complexe necesare pe acest drum care traverseaza Cheile Aiudului, o zona cu potential turistic deosebit, frecventata mai ales de turisti din Ungaria.

Mii de turisti din aceasta tara vin, in special vara, in zona, unde se afla si Piatra Secuiului si sunt posibile zboruri cu parapanta.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Alba, Ion Dumitrel, spera ca pâna la sfârsitul anului 2010 sa fie finalizate lucrarile de reabilitare de pe DJ 107 M. Reabilitarea acestui drum se face prin fonduri europene, fiind primul contract din Alba finantat prin Programul Regio, in cadrul proiectului "Valorificarea potentialului turistic si economic al Vaii Aiudului, prin reabilitarea infrastructurii de transport DJ 107 M".

 


 

Sursa

4 January 2010