Guvernul vrea să negocieze cu Uniunea Europeană finanţarea programului de reabilitare termică a blocurilor din fondurile de coeziune. Dacă oficialii europeni vor fi de acord acest plan se va desfăşura în perioada 2014-2020.

Sursa: imopedia.roDemocrat-liberalii au analizat în mod special care ar fi modalitatea cea mai convenabilă pentru România în ceea ce priveşte modul de alocare al fondurilor de coeziune, estimate la 376 miliarde de euro la nivelul întregii Uniuni în intervalul 2014-2020.

"Ne interesează ca perspectivele de dezvoltare ale României să se regăsească în viitorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene. Este vorba de finanţarea operaţiunii de cadastrare a României, care este o problemă veche şi sunt foarte multe situaţii în care datorită lipsei unui cadastru clar la nivel naţional, multe decizii administrative de dezvoltare nu pot fi luate. În al doilea rând, este vorba de atragerea de fonduri europene în zone cu potenţial de risc natural", a spus deputatul Sever Voinescu, citat de NewsIn.

Purtătorul de cuvânt al PDL a estimat că sprijinul pe care Uniunea îl acordă operaţiunii de reabilitare termică, precum şi faptul că ea are loc în mai multe ţări sunt argumente solide în favoarea finanţării acestui program din fondurile de coeziune.

"Prin urmare, există posibilitatea ca încă de pe situaţia financiară actuală să putem duce anumite fonduri europene pe programul de reabilitare termică, dar există şi posibilitatea ca pe exerciţiul 2014-2020 să putem aduce fonduri europene pentru această acţiune", a mai declarat Sever Voinescu adăugând că subiectul va fi analizat în perioada următoare în toate partidele de guvernământ din România.

CITEŞTE ŞI: Blocurile cu săraci au prioritate la reabilitare termică

26 July 2011