Peste 800 de familii care locuiesc în apartamente şi case dezvoltate recent de Impact D&C S.A. au ajuns să înregistreze datorii la plata utilităţilor şi facturilor de întreţinere, susţine dezvoltatorul. Unele familii au astfel, conform unui comunicat al Impact, peste 160 de milioane de lei vechi datorii.

sursa:www.panoramio.comDezvoltatorul pune această situaţie pe seama actualei situaţii economice, în care unii dintre proprietari au afaceri care merg prost sau şi-au pierdut locul de muncă. Nu de aceeaşi părere sunt şi proprietarii, sau măcar o parte dintre ei, care susţin că facturile venite de la Impact nu au nici o baza legală.

„Am înaintat un memoriu către Comisia Europeană pentru energie de la Brusselles cu privire la nerespectarea legii energiei nr 13/2007 şi a legilor comunitare privind livrarea /distribuţia de energie electrică", a declarat Adrian Antonescu din cartierul Azur.

Acesta a fost preşedinte al Asociaţiei de proprietari Azur până în urmă cu patru luni, după care funcţia nu i-a mai fost recunoscută ca urmare a unei decizii definitive dar nu irevocabile la Tribunal, decizie pe care urmează să o conteste. Antonescu susţine că a primit un răspuns de la CE prin care se spune că atât Guvernul Romaniei cât şi ANRE au fost sesizate de situaţia energiei de la Impact, în vederea remedierii situaţiei în săptămânile care vin.

„Impact se situează în afara legii şi ăsta este adevăratul motiv pentru care unii refuză să plătească tarifele stabilite arbitrar de dezvoltator", a declarat Adina Coca, preşedinta asociaţiei de proprietari Class, un alt cartier construit de dezvoltator.

"În aceste zile geroase autorităţile reprezentate de Guvern sau Consiliile Locale trebuie să subvenţioneze imediat factura de întreţinere a cetăţenilor, chiar din clasa mijlocie, care nu mai este sigură pe ziua de mâine", spune Dan Ioan Popp, CEO Impact D&C S.A.

Aproape o treime din familii sunt în situaţia de a fi debranşate de la alimentarea cu energie electrică, soldul cumulat al acestora fiind de aproape 10 miliarde de lei vechi, susţine Popp.

„Tocmai de aceea, am întreprins demersuri îndreptate către diminuarea tarifelor, obţinând printre cele mai mici valori de pe piaţă în materie de distribuţie a energiei. Situaţia este cu atât mai dificilă cu cât unii dintre proprietari au restanţe la utilităţi greu de imaginat, de peste 100 - 150 de milioane de lei vechi, şi au decis să încalce legea branşându-se ilegal la reţelele electrice din cartierul rezidenţial în care locuiesc", adaugă CEO Impact.

 

Sursa

28 January 2010