Compania Raiffeisen Evolution (RE) project development, divizia de Dezvoltare Imobiliara a grupului austriac Raiffeisen, a amanat inceperea constructiei mall-ului din cadrul Floreasca City, din Bucuresti, si a proiectului rezidential de 170 de locuinte din Balotesti, din cauza situatiei de pe piata imobiliara, potrivit oficialilor companiei, citati de Mediafax.

Totodata, pentru proiectul ce urma sa fie dezvoltat in zona Straulesti din Capitala, pe terenul achizitionat de la Petrom, compania a decis sa reduca suprafata construita a primei faze de dezvoltare si, de asemenea, zona destinata spatiilor rezidentiale, in favoarea birourilor. "Pentru Floreasca City ne propusesem initial sa construim in acelasi timp turnul de birouri si mall-ul, dar ne-am dat seama ca este prea riscant sa incepem constructia la doua obiective de 200 mil. euro. In functie de felul cum va evolua piata, vom decide cand incepem constructia mall-ului, pe care, in continuare, il credem potrivit pentru aceasta zona", a declarat Monica Barcutean, managing director RE.

Cel mai avansat proiect al RE este Floreasca City. Acesta va cuprinde o zona de birouri totalizand 90.000 mp, inclusiv o cladire cu 37 de etaje si o inaltime de 131 de metri si o zona de retail, Promenada, de 57.000 mp, cu o 135 de magazine si 1.100 locuri de parcare, structurata pe trei etaje, plus subsol. Compania a investit pana in prezent, din fonduri proprii, 38 mil. euro pentru proiectul din Floreasca, iar pentru continuarea lucrarilor la cladirea de birouri urmand sa acceseze un credit bancar. "Avand in vedere investitia realizata pana acum din fonduri proprii, ar fi de ajuns sa putem obtine un credit de 65-70 milioane de euro de la banci", a afirmat reprezentantul dezvoltatorului. RE a anuntat in 2008 ca va dezvolta, in urmatorii opt ani, trei proiecte imobiliare de locuinte, birouri si spatii comerciale, in Bucuresti si in imprejurimi, pentru care va investi peste un miliard de euro.

 

Sursa

26 ianuarie 2009