Agitaţia din Goana după casă e departe de a lua sfârşit. În timp ce unii merg la vizionări pe bandă rulantă în speranţa că vor găsi ceea ce caută, alţii fac potecă spre bancă. Toţi concurenţii au răbdare şi încearcă să-şi păstreze calmul chiar şi în situaţii limită.

Dana şi Marius au primit un cadou frumos ieri, când au împlinit trei ani de relaţie: cei de la BCR le-au dat pre-aprobarea financiară pentru un credit de 56.200 de euro pe 30 de ani, cu o rată de 286,53 euro/lună.

 "Nu este suma maximă, însă este un cadou foarte bine venit", consideră cei doi care încă îşi caută casa visurilor lor.

Ligia şi Florin sunt cam crispaţi la gândul că sunt pe cale să facă un credit la bancă pe o perioadă mai lungă. "Welcome to the club! Acesta a fost mesajul transmis de un coleg atunci când i-am spus că îmi depun actele la bancă pentru un credit. Pare mai încurajator să vezi că şi alţii, aflaţi în situaţia ta, au un credit la bancă şi cu toate astea se descurcă fără probleme. Este primul nostru credit. Sper însă să-l putem rambursa într-un timp mai scurt. Sâmbătă am fost la banca ING şi am depus toate actele pentru un credit de 60.000 euro. Săptămâna viitoare primim aprobarea după care vom avea 30 de zile la dispoziţie să ne găsim viitorul apartament", spun cei care au reuşit să-şi vândă vechiul apartament într-un timp record.

Anca este încă în faza în care caută asiduu un apartament în care să se simtă acasă, dar pe care să şi-l poată permite. Recent a primit o super ofertă de la un părieten din copilărie. Un apartament complet mobilat şi utilat (electrocasnice), 2 camere Titan, bloc din 86, îl dă aşa cum este - bine... proprietarul îşi va lua papucii, pijamalele şi vreo două fotografii... îl scoate la vânzare. Şi apartamentul este curat, îngrijit. Are o ipotecă de 15.000 de euro care reprezintă avansul... restul în rate care să se întindă cam 5 ani. Cuantum, termene de plată rămâne de stabilit. Acceptă şi credit. Preţul este de 65.000. Păcat pentru mine", spune Anca, tristă pentru că preţul locuinţei depăşeşte bugetul ei.

Paula şi Marius caută informaţii despre consolidarea blocurilor construite după 1977 în Drumul Taberei. Şi asta pentru că au găsit câteva oferte demne de luat în seamă. Spre surprinderea mea, căutând, am dat de câteva anunţuri care sunt foarte interesante. De exemplu, apartament de 3 camere la Orizont (aproape de piaţă şi de parc) 67000 de euro, negociabil. Mă duc să îl văd în seara aceasta."

În ceea ce-l priveşte pe Vlad, singurul concurent care şi-a găsit deja un apartament de care e foarte mulţumit, ei bine, el a început săptămâna cu zâmbetul pe buze. AM SEMNAT, am căsuţa mea, deşi este goală, sâmbătă şi duminică am stat întins pe jos, în sufragerie visând cu ochii deschişi cum va arăta casa la final". Vlad va începe în curând să-şi renoveze apartamentul. De azi voi începe să povestesc aventurile de la cumpărături. Momentan, sunt la discuţii cu ''băieţii'' care vor veni pentru ''modernizare'', au ceva treabă...de schimbat gresia şi faianţa, instalaţiile schimbate (doar ce este necesar), de pus o priza ici colo, un pic pe la balcon, nişte glafuri, o vopsea pe perete.. etc. Sper ca până la sfârşitul lui noiembrie să fie gata, cu tot cu mobilă (ce reuşesc să cumpăr)... să fumez o narghilea de mere şi să degust un coniac ;)"

27 October 2009