RA-APPS a început procedurile de vânzare pentru 130 de imobile. Pe listă sunt, momentan, apartamente în centrul Capitalei, spaţii comerciale, terenuri, vile şi hoteluri. Activele valoroase, precum Clubul Floreasca sau hotelurile Triumf şi Mara, nu au intrat în prima tranşă a bunurilor care vor fi înstrăinate.

22997-ra-apps-scoate-la-vanzare-apartamente-din-centr.jpgRegia Patrimoniului Protocolului de Stat a început procedurile de vânzare şi stabilire a preţului de licitaţie pentru un număr mai mare de 90 apartamente şi zece spaţii comerciale, din zone centrale ale Capitalei. Este vorba despre strada Mihai Eminescu, bulevardul Magheru şi bulevardul Nicolae Bălcescu. De asemenea, se vor licita proprietăţi din zona Aviaţiei, precum şi din Predeal, Neptun-Olimp, Snagov sau Cluj-Napoca. Suprafaţa cumulată a terenurilor ofertate de RA-APPS depăşeşte 97.800 mp.

Cele mai scumpe proprietăţi, cele din zona Kiseleff

O evaluare estimativă realizată la sfârşitul anului trecut de reprezentanţii mai multor companii imobiliare arată că valoarea celor 600 apartamente din Bucureşti pe care RA-APPS le va scoate la vânzare prin licitaţie cu strigare este de aproximativ 85-90 milioane de euro, cele mai scumpe fiind trei locuinţe din imobile aflate pe Bulevardul Kiseleff, fiecare cu un preț estimativ de circa 310.000 euro. Pentru restul proprietăţilor, preţurile rezultate în urma evaluării se situează între 108.000 euro şi 308.000 euro.

RA-APPS amână vânzarea proprietăţilor exclusiviste

Lista celor 733 imobile RA-APPS aprobată de Guvern la sfârşitul anului trecut pentru a fi scoase la vânzare include şi active mai valoroase, care nu încă nu apar pe lista de licitaţie. Precum apartamentele de pe Bulevardul Kiseleff, Clubul Floreasca, hotelurile Triumf din Bucureşti şi Mara din Sinaia, sau complexul Scroviştea. De asemenea, lipseşte din această primă serie de vânzare şi vila ocupată de fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, sau spaţiul comercial în care funcţionează firma fiicei fostului secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu.

Imobilele RA-APPS, greu de vândut

În 2006, hotelul Triumf, clasificat la două stele şi amplasat pe un teren de 15.000 mp lângă Bulevardul Kiseleff din Capitală, a fost scos la vânzare de RA-APPS, la un preţ de pornire de 32,5 milioane euro fără TVA, iar Clubul Floreasca a fost evaluat la 45,5 milioane euro fără TVA. Ulterior, licitaţiile pentru aceste două active au fost amânate din lipsa de oferte.

În bugetul pentru acest an, Guvernul şi-a propus să încaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vânzarea imobilelor RA-APPS.

CITEȘTE ȘI Mircea Geoană, Daniel Morar sau Daniel Funeriu puşi să plătească, dacă vor să îşi păstreze locuinţele

 

16 January 2012