Emiratul Qatar, care a cumparat patru hoteluri emblematice franceze, a achizitionat, de asemenea, cladirea care adaposteste sediul ziarului Le Figaro.

25429-qatar-cumpara-sediul-cotidianului-francez-le-fi.jpg„Emiratul a preluat cu aproape 300 milioane de euro, cei 23.000 de metri patrati ai imobilului care gazduieste inclusiv redactia cotidianului Le Figaro, cladire situata in plin centrul Parisului”, scrie Le Parisien. Fara a indica identitatea noului proprietar, ziarul mentioneaza ca respectivul imobil adaposteste, de asemenea, o parte din serviciile ambasadei Statelor Unite.

Grupul hotelier american Starwood Capital, care a vandut deja prestigiosul hotel Crillon din Paris, a cedat unui investitor din Qatar unele dintre cele mai mari edificii franceze. Este vorba despre Concorde Lafayette Porte Maillot si hotelul Louvre, ambele din Paris, Mediterranee din Nisa si Martinez din Cannes.

Potrivit Le Figaro, valoarea totata a investitiei s-ar cifra undeva intre 700 si 750 de milioane de euro.

Dupa ce a intrat in capitalul celor mai importante societati industriale franceze, Qatar a devenit proprietar al clubului de fotbal Paris Saint-Germaine si a lansat BeIN Sport. Qatar si Franta au interese comune in domeniul energetic, iar 80% din echipamentul armatei qatareze este furnizat de intreprinderile franceze. Qatar ar putea fi, totodata, un client pentru avionul de lupta Rafale.

 

Sursa

25 June 2012