Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va construi în Buzău, prin ANL, locuinţe pentru tineri pe un teren aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, 30% dintre aceste locuinţe urmând să fie repartizate angajaţilor M.Ap.N.

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a semnat astăzi, 16 aprilie a.c., împreună cu ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, şi primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, un Protocol de colaborare între instituţiile pe care aceştia le reprezintă, în vederea construcţiei unui cartier de aproximativ 800 de locuinţe pentru tineri civili şi militari.

Terenul din zona Micro 14 Buzău, pe care se vor construi aceste locuinţe, se află în prezent în proprietatea publică a statului şi urmează să fie transferat din administrarea M.Ap.N. în administrarea Consiliului Local al Municipiului Buzău.

 Elena Udrea a menţionat că parteneriatul dintre M.D.R.T., M.Ap.N. şi autorităţile locale, prin care se pun la dispoziţia primăriilor terenurile fostelor unităţi militare dezafectate este extrem de util, apreciind că acest proiect permite tinerilor aflaţi la început de drum să-şi găsească o locuinţă şi tinerilor militari să se stabilească în această locaţie.

16 April 2010