Devalorizarea locuinţelor din Massachusetts a afectat chiar şi cea mai faimoasă proprietate din acest stat.

sursa foto:http://www.kennedyhomes.com/Potrivit www.luxist.com, valoarea moşiei familiei Kennedy din Hyannisport, Massachusetts, a scăzut cu 2,2 milioane de dolari. Mai exact, în 2010 autorităţile au redus cu 16% valoarea impozabilă, care a ajuns astfel la 11,5 milioane de dolari. Această schimbare vine ca urmare a ieftinirii celei mai importante construcţii de pe terenul faimoasei familii, care măsoară peste 680 mp. Este vorba despre conacul situat pe malul apei, care a fost locuit în special de senatorul Ted Kennedy, a cărui valoare a scăzut de la 9,6 la 6,2 milioane de dolari.

În schimb, a crescut valoarea altor două case situate pe moşia familiei Kannedy. Astfel, preţul casei în care a locuit John Kennedy s-a mărit cu 720.000 de dolari, ajungând la 3,22 milioane de dolari. Şi valoarea clădirii în care a locuit Robert Kennedy a crescut cu 265.000 de dolari, ajungând la 2,6 milioane de dolari. Acelaşi trend a fost urmat şi de o parcelă situată la malul apei, care i-a aparţinut senatorului Ted Kennedy şi care valorează acum 305.400 de dolari, faţă de 251.000 de dolari, anul trecut.

Într-un articol publicat de Boston Herald, un agent imobiliar local, Jack Cotton, a declarat că, în realitate, valoarea proprietăţii familiei Kennedy a scăzut doar cu 5-10 procente. El spune că cifrele autorităţilor locale nu reflectă realitatea, din cauză că acestea au calculat valoarea proprietăţii respective în funcţie de preţurile cu care s-au vândut imobilele vecine la sfârşitul lui 2008 şi în 2009, când piaţa imobiliară era la pământ.

 



22 June 2010