În 2011, Brazilia are toate şansele să rămână una dintre cele mai căutate pieţe de către investitori, având în vedere graba acestora de a intra pe piaţa imobiliară braziliană, arată un studio efectuat de Ernst & Young în rândul a peste 60 de investitori.

15558-brazilia.jpg"Două treimi dintre investitorii imobiliari care fac afaceri în ţările emergente din America Latină au alocat fonduri pentru Brazilia pentru următoarele 12 până la 24 de luni", a declarat Rogerio Basso, reprezentant Ernst & Young, care a adăugat că "asta e mare lucru în condiţiile în care cu mai puţin de o decadă în urmă această ţară era considerată ca fiind una cu risc ridicat din cauza economiei instabile, a inflaţiei foarte mari, a datoriilor immense şi a monedei slabe".

La ora actuală, economia puternică, susţinută de clasa mijlocie şi de posibilitatea de a contracta un credit, creşte interesul investitorilor pentru piaţa imobiliară braziliană, fie că este vorba despre ansambluri rezidenţiale, spaţii comerciale sau hoteluri. De fapt, hotelurile din Brazilia sunt la mare căutare în rândul investitorilor străini. Circa 50% dintre aceştia susţin că sunt interesaţi de astfel de imobile.Pentru că, în mod cert, sectorul hotelier se va dezvolta în perioada următoare, având în vedere faptul că Brazilia va găzdui două dintre cele mai importante evenimente sportive din lume: în 2014 FIFA World Cup se va desfăşura în America de Sud, pentru prima dată din 1978, iar meciurile se vor juca în 12 oraşe braziliene, iar în 2016 Rio de Janeiro va fi gazda Jocurilor Olimpice.

Potrivit datelor STR, doar 8100 de noi camere de hotel erau în construcţie în septembrie 2010, iar mulţi operatori internaţionali fac forturi să semneze acorduri pentru conducerea acestora în special în perioada 2014-2016. Totuşi, investitorii străini nu par să vrea să construiască, să cumpere şi să deţină hoteluri cu intenţia de a le vinde apoi la preţuri mai mari în preajma celor două evenimente sportive. Aproximativ 60% dintre respondenţi au spus că nu ar vinde imobilele respective timp de cel puţin şase ani.

Studiul realizat de Ernst & Young arată însă că încă există obstacole în calea străinilor care aleg să investească în Brazilia, fie că este vorba despre impozite mari sau de legi restrictive referitoare la forţa de muncă. Cu toate acestea, investitorii percep Brazilia ca o piaţă cu o creştere semnificativă pe termen mediu şi intenţionează să bage bani frumoşi în sectorul imobiliar în anii următori.


8 December 2010