Nordul Bucureștiului este o zonă vastă, cu oferte pentru toată lumea dar, cu siguranță, cea mai spectaculoasă nișă a acestui perimetru este cea de lux. Cartierul Primăverii sau locuințele din imediata vecinătate a parcului Herăstrău, locuințele dintr-un punct atât de fierbinte precum Pipera, toate acestea reprezintă idealul pentru mulți dintre clienții de imobiliare din București. Mulți renunță la ele din principiu, crezând că nu au buget pentru asemenea proprietăți, dar cât costă de fapt să locuiești acolo? Vă expunem o analiză detaliată a locuințelor noi din această zonă, în partea a doua a cercetării de piață întocmită de IMOPEDIA.ro în parteneriat cu IMONORD.

Zona Șoseaua Nordului – Parcul Herăstrau, este una din cele mai noi zone rezidențiale, ce a prins contur datorită poziției privilegiate: se învecinează cu cel mai mare parc al Bucureștiului, are acces facil către aeroport, ieșirea rapidă spre munte, dar și acces imediat la centrul orașului. Zona se caracterizează prin calitatea construcțiilor noi, multitudinea posibilităților de recreere, datorita parcului și restaurantelor, prin siguranța pe care o aduce atât paza reședințelor ambasadelor din zonă, cât și multe alte posturi de pază și permanenta monitorizare video.

„În ultima perioadă, această zonă a cunoscut o reluare a dezvoltării de noi proiecte, unele finalizate recent, altele cu finalizare până la sfarșitul anului, cel târziu anul viitor” explică Cristi Dan, reprezentant IMONORD.

Două camere

Preț de pornire: 112.000 euro, pentru o suprafață minimă de 50 mp

Preț de închiriere: de la 650 euro/lună

Trei camere

Preț de pornire: 167.000 euro, pentru o suprafață minimă de 82 mp

Preț de închiriere: de la 800 euro/lună

Patru camere

Preț de pornire: 259.000 euro, pentru o suprafață minimă de 120 mp

Preț de închiriere: de la 1500 euro/lună

În zona Primăverii, un cartier dominat de vile impunătoare și multe spații verzi, blocurile sunt încă destul de rare. Numărul terenurilor pe care se pot ridica noi proiecte rezidențiale este infim, așa că orice proprietate nou apărută la vânzare este valoroasă, cu atât mai mult dacă este vorba despre o construcție nouă. În ultimul timp, noile imobile au avut în principal apartamente cu trei și patru camere.

Apartamente cu trei camere

Preț minim: 296.000 euro, pentru o suprafață de 90 mp

Preț de închiriere: de la 1100 euro/lună

Apartamente cu patru camere

Preț minim: 460.000 euro, pentru o suprafață de 108 mp

Preț de închiriere: de la 1250 euro/lună

Băneasa este unul dintre cartierele cu prestigiu ale Capitalei, iar multitudinea de companii cu sediul în zonă a contribuit la creșterea cererilor pentru zonă. Pentru cei interesați să se mute acolo, prețurile în locuințele noi sunt următoarele:

Garsoniere:

Preț minim: 56.000 euro, pentru o suprafață de 40 mp

Preț de închirire: de la 350 euro/lună 

Două camere:

Preț minim: 67.500 euro, pentru o suprafață de 50 mp

Preț de închiriere: de la 350 euro/lună

Trei camere:

Preț minim: 77.000 euro, pentru o suprafață de 70 mp

Preț de închireire: de la 450 euro/lună

Patru camere:

Preț minim: 99.000 euro, pentru o suprafață de 90 mp

Preț de închiriere: de la 550 euro/lună

Zonele Domenii și 1 Mai sunt și ele în topul căutărilor, pentru clienții care caută o poziționare bună în oraș. Astfel, în această zonă, prețurile pentru clădirile noi sunt următoarele:

Garsoniere:

Preț minim: 30.000 euro, pentru o suprafață de 25 mp

Preț de închiriere: de la 400 euro/lună

Două camere:

Preț minim: 90.000 euro, pentru o suprafață de 70 mp

Preț de închiriere: de la 550 euro/lună

Trei camere:

Preț minim: 160.000 euro, pentru o suprafață de 100 mp

Preț de închiriere: de la 700 euro/lună

O zonă foarte dinamică este reprezentată de segmentul Aviatorilor si Kiseleff. Casele și vilele din zonă se vând atât pentru a fi folosite ca rezidență, dar și pentru investiții.

Tot în sfera investițiilor, continuă și anul acesta apetitul clienților pentru plasamente în apartamente nou construite destinate închirierii, pe fondul valorilor din ce în ce mai mici ale dobânzilor la depozite. Astfel:

Două camere

Preț minim: 150.000 euro, pentru o suprafață de 70 mp

Preț de închiriere: de la 700 euro/lună

Trei camere

Preț minim: 180.000 euro, pentru o suprafață de 90 mp

Preț de închiriere: de la 900 euro/lună

Patru camere

Preț minim: 350.000 euro, pentru o suprafață de 110 mp

Preț de închiriere: de la 1100 euro/lună

 

3 aprilie 2017