Chelsea Clinton, fiica fostului preşedinte american Bill Clinton, s-a căsătorit cu iubitul său, bancherul Marc Mezvinsky, la sfârşitul săptămânii trecute. Nunta a avut loc pe o proprietate privată, departe de ochii curioşilor. Locaţia aleasă de cei doi miri a fost Astor Court, din localitatea Rhinebeck, situată pe malul fluviului Hudson.

Alegerea locaţiei a fost cât se poate de inspirată, arată www.luxist.com. Astfel, casa, care aparţine stilului Beaux-Arts, a fost construită în 1904. Designul a fost realizat de arhitectul Stanford White special pentru John Jacob Astor IV. Casa are suprafaţa de aproape 1400 mp, are cinci dormitoare, un teren de tenis acoperit, dar şi o piscină interioară din marmură albă.

Proprietatea care a găzduit nunta lui Chelsea Clinton are o istorie interesantă.. În anul 1964, Brooke Astor a donat clădirea Bisericii Catolice, însă Astor Court a fost cumpărată în 2005 de către dezvoltatorul imobiliar Arthur Seelbinder şi soţia sa, Kathleen Hammer, care au plătit 3,2 milioane de dolari. Apoi, cei doi au cheltuit o avere pentru restaurarea imobilului, operaţiune care a fost coordonată de strănepotul lui Stanford White, Sam White.

În prezent, proprietatea care are suprafaţa de peste 20 de hectare este pe piaţă la preţul de 12 milioane de dolari.

Chelsea Clinton şi Marc Mezvinsky nu sunt singurii care au optat să-şi jure iubire veşnică într-un asemenea loc. În aceeaşi zi, pe 31 iulie, cântăreaţa Alicia Keys s-a măritat cu iubitul ei, Swizz Beatz, iar nunta a avut loc pe o proprietatea privată de pe malul Mării Mediterane.

 

 

3 August 2010