Premiera pe piata imobiliara. Proprietarul unei cladiri noi de birouri din cartierul bucurestean Floreasca a hotarat sa-si demoleze imobilul deoarece nu are locuri de parcare. Din acest motiv, cladirea nu a fost inchiriata decat in mica parte, chiriasii dorind si locuri de parcare, mai ales de cand autoritatile locale au inceput sa ridice masinile parcate ilegal.

16504-image-2011-02-16-8309229-41-cladirea-care-urmea.jpgBlocul de pe Calea Floreasca nr. 141-143 are nu mai putin de patru etaje si a fost construit in perioada 2000-2001.

"Proprietarul a luat decizia sa o demoleze si sa construiasca in loc un imobil de 7 etaje. Unul dintre motivele pentru care a luat aceasta decizie este ca aceasta cladire nu are locuri de parcare, motiv pentru care nu a fost inchiriata decat in mica parte. Imobilul a fost cumparat in urma cu ceva vreme si nu a fost prevazut cu locuri de parcare. In noua cladire vom face trei nivele de parcare", ne-a declarat Radu Popescu, arhitectul care va realiza noua cladire. Proiectul a fost prezentat astazi la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Membrii Comisiei au fost de acord doar cu ridicarea unei cladiri de 6 etaje in locul celei demolate.

Dan Marin, arhitect si membru in Comisia Tehnica de Urbanism, a declarat ca, in viitorul apropiat, aceasta va fi soarta tuturor caldirilor care nu au locuri de parcare. "Pana acum investitorii erau de parere ca fac economie daca nu fac locuri de parcare. Cu cat aveau mai multi metri patrati de inchiriat, cu atat era mai bine. Cand toata lumea a facut asta si masinile au fost depozitate pe domeniul public au aparut problemele. Una la nivel social. A doua la nivel interior, deoarece clientii care inchiriaza aceste spatii doresc confort. Locul de parcare contribuie si el la acest confort si la buna functionare a firmelor, mai ales de cand se ridica masinile si nu mai poti parca oriunde. Daca locurile de parcare lipsesc, spatiile respective nu se inchiriaza si cred ca multe cladiri vor ajunge in aceasta situatie", a explicat arhitectul.

Proprietarul blocului din Floreasca este firma spaniola Castillejo Invest.


Sursa

17 February 2011