Compania LPP Fashion, divizia locală a companiei poloneze cu acelaşi nume care deţine pe piaţa locală magazinele de îmbrăcăminte Reserved, Cropp Town şi House, şi-a reziliat în noiembrie anul trecut contractul de închiriere pentru cele două spaţii din Vitantis Shopping Center din Capitală.

16093-reserved_cad074369b.jpeg„Decizia LPP Fashion Distribuitor a avut la bază neîndeplinirea obligaţiilor contractuale de către Vitantis SRL, incidentul petrecut în data de 16 septembrie 2010 (prăbuşirea tavanului centrului comercial), alte deficienţe (refularea repetată a canalizării în cadrul magazinului Reserved, etc.) şi gradul scăzut de ocupare al centrului comercial - sub un nivel acceptabil permis pentru desfăşurarea unor activităţi de retail, aspecte ce denotă un management defectuos la nivelul conducerii acestei societăţi", explică reprezentanţii retailerului într-un comunicat remis Capital.

Aceştia au mai precizat că în prezent sunt în căutarea unui nou spaţiu în care să mute magazinele Reserved şi Cropp Town. Potrivit companiei, noile spaţii vor fi într-o locaţie în care activează şi magazinele lanţului spaniol Inditex, concurenţii direcţi ai brandurilor pe care le reprezintă. Singurele locaţii care răspund acestor cerinţe şi unde Reserved s-ar putea muta sunt Sun Plaza şi centrul comercial Unirea.

Diferende în justiţie

Reprezentanţii centrului comercial Vitantis nu recunosc şi au contestat rezilierea unilaterală a contractului LPP Fasion. Mai mult, în 13 ianuarie 2011 proprietarii mall-ului au depus la Tribunalul Bucureşti o cerere prin care solicită declanşarea procedurii de insolvenţă în cazul LPP Fashion.

„Este dincolo de limita unei relaţii de bussines, atitudinea Vitantis SRL de a solicita insolvenţa LPP Fashion în condiţiile în care aceasta datorează companiei sume de bani în cuantum de 697.291,30 lei, reprezentând contravaloarea mărfurilor reţinute în mod abuziv şi a sumei de 2.983.179 lei reprezentânt valoarea investiţiilor efectuate în cadrul magazinelor Cropp Town şi Reserved din cadrul centrului comercial Vitantis", mai spun reprezentanţii LPP.

După închiderea celor două unităţi din Vitantis, compania mai are în prezent 12 magazine în România.

Pachetul majoritar al mall-ul Vitantis a fost cumpărat la sfârşitul anului trecut, împreună cu cel al Moldova Mall din Iaşi, de către George Teleman, partener în cadrul firmei care controla iniţial cele două centre comerciale. Preţul de vânzare a participaţiei majoritare a fost unul simbolic de 5 euro, însă datoriile bancare existente depăşesc valoarea de piaţă a proprietăţilor achiziţionate.


Sursa

19 January 2011