Grupul italian IGD, proprietarul magazinelor Winmarkt, analizeaza vanzarea unor active din Italia si din Romania pentru lichiditati si pentru finantarea unor posibile investitii si achizitii, a declarat pentru Reuters directorul general al companiei, Claudio Albertini.

14263-93638_articol.jpg"Exista multe oportunitati interesante pe piata. Am dori sa dispunem de mijloacele de a profita de ele", a afirmat el, referitor la posibila vanzare a unor active din Italia si Romania, potrivit Mediafax.

Ca trust de investitii imobiliare, finantarea investitiilor din profit este aproape imposibila, deoarece IGD trebuie sa distribuie cel putin 85% din castiguri ca dividende.

Totodata, Albetini exclude varianta unei majorari de capital, deoarece conditiile de pe bursa sunt nefavorabile. In plus, gradul ridicat de indatorare a grupului face ca noi imprumuturi sa fie greu de obtinut si inoportune.

Portofoliul din Romania include 15 centre comerciale Winmarkt, cu o suprafata totala de 147.000 de metri patrati, precum si un imobil de birouri inchiriat unei banci.

Valoarea de piata a celor 15 centre comerciale Winmarkt detinute de grupul italian in Romania a scazut in primul semestru cu 2%, la 183,8 milioane euro, iar veniturile s-au redus, fiind afectate de criza economica.


Sursa

13 octombrie 2010