Firma Millennium Building Development, dezvoltatorul proiectului de birouri Cathedral Plaza din Bucureşti, situat în imediata vecinătate a catedralei Sf. Iosif de pe strada Luterană, a depus o contestaţie în anulare şi o cerere de revizuire împotriva deciziei pronunţate de Curtea de Apel Suceava cu privire la anularea autorizaţiei de construire, care ar putea determina demolarea turnului de 18 etaje.

16159-cathedral-plaza.jpgDezvoltatorul imobiliar, controlat de omul de afaceri Eyal Ofer, se judecă de mai mulţi ani cu Arhiepiscopia Romano-Catolică cu privire la legalitatea construirii clădirii de birouri, un nou "episod" urmând a fi derulat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), către care investitorul imobiliar s-a adresat în acest caz.

"Situaţia valabilităţii autorizaţiei de construire este departe de a fi tranşată", spun reprezentanţii Millennium Building Development, care precizează că şi primarul sectorului 1, cel care a eliberat autorizaţia de construire, a depus două cereri de contestaţie în anulare şi două cereri de revizuire a deciziei date de Curtea de Apel Suceava.


Sursa

24 January 2011