Agenţii imobiliari şi proprietarii din Marea Britanie care doresc să îşi închirieze locuinţele au început să ia în serios animalele de companie. Potrivit www.propertywire.com, această schimbare a venit ca urmare a succesului înregistrat de campania "Dogs Trust Lets With Pets" (în traducere "câinii au încredere în proprietarii care au animale de companie").

sursa foto:http://touleh.com"De la lansarea acestei campanii, interesul agenţilor imobiliari şi al proprietarilor faţă de potenţialii chiriaşi care au animale de companie a crescut considerabil. Această campanie a reuşit să arate tuturor provocările la care trebuie să facă faţă cei care deţin animale de companie, dar şi să demonstreze că agenţii şi proprietarii pot face bani frumoşi dacă iau în considerare clienţii iubitori de animale. Până la urmă, suntem o naţiune care iubeşte animalele, căci 43% dintre locuitorii acestei ţări deţin animale de companie", a arătat Caroline Pickering, preşedinte al NALS (National Approved Letting Scheme).

Găsirea unui proprietar care să te accepte cu tot cu prietenul tău necuvântător poate fi o adevărată aventură. "În trecut, am întâmpinat probleme încercând să găsesc o locuinţă potrivită pentru mine şi animalele mele de companie şi aproape toţi proprietarii mă refuzau. Iar acest lucru nu numai că a limitat drastic opţiunile mele, dar m-a afectat şi din punct de vedere emoţional, căci animalele făceau parte din familia mea", a povestit Paul Martin, prezentator la BBC2. "Persoanele care au animale de companie sunt de obicei încântate dacă reuşesc să închirieze locuinţa pe care şi-o doresc, chiar dacă chiria este o idee mai mare sau dacă, la expirarea contractului, trebuie să angajeze o firmă care să facă curăţenie generală.

Aşadar, îi încurajez pe proprietari să îşi aleagă drept chiriaşi persoane care au animale de companie. Aceşti oameni sunt, de obicei, mai responsabili, şi vor fi nişte chiriaşi excelenţi pe termen lung", a adăugat Paul Martin. Pe de altă parte, agentul imobiliar  Nicki Marshall confirmă faptul că, o dată informaţi în legătură cu avantajele pe care le prezintă iubitorii de animale (sunt mai serioşi, închiriază pe termen lung), proprietarii britanici îşi modifică imediat politica privitoare la accesul animalelor de companie în casele pe care le închiriază.

 

22 June 2010