Primăria Sectorului 6 atrage atenţia locuitorilor că reabilitarea termică a locuinţelor se face doar cu autorizaţie de construire de la administraţia locală. Instituţia a fost sesizată în repetate rânduri că o serie de proprietari de apartamente execută lucrări de reabilitare individual.

16404-reabilitare_termica_aa43de82ea.jpgÎntr-un comunicat al instituţiei se precizează că executarea reabilitării termice a blocurilor de pe raza Sectorului 6 se execută conform prevederilor Legii 50/1991, republicată, pe întreaga construcţie, dar numai după obţinerea autorizaţiei de construire de la Primăria Sectorului 6.

''Primăria Sectorului 6 s-a confruntat, în ultima perioadă, cu foarte multe sesizări din partea asociaţiilor de proprietari/locatari în sensul că anumite persoane - proprietari de apartamente - execută lucrări de reabilitare termică individual, fapt ce încalcă prevederile legale'', adaugă sursa citată.

Totodată Primăria solicită asociaţiilor de proprietari/locatari să ia măsuri pentru oprirea executării unor astfel de lucrări individuale şi atenţioneză că în caz de neconformare, proprietarii de apartamente care execută lucrări individuale neautorizate riscă să fie sancţionaţi cu amendă contravenţională de la 1.000 lei la 100.000 lei, plus obligativitatea dezafectării anvelopării şi aducerea faţadei la starea iniţială.

''În cazul în care măsurile nu sunt respectate, autoritatea locală, prin serviciile abilitate, va înainta o cerere şi un proces-verbal constatator şi sancţionator către instanţele de judecată, prin care proprietarii să fie obligaţi să treacă la dezafectarea lucrărilor neautorizate. Primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, dă asigurări că instituţia pe care o conduce acordă sprijin asociaţiilor de proprietari/locatari, atât cu privire la realizarea unor astfel de lucrări în conformitate cu legea, cât şi pentru obţinerea autorizaţiei de construire'', se mai precizează în comunicatul Primăriei Sector 6.


Sursa

9 February 2011