Baneasa Developments, dezvoltatorul mall-ului Baneasa Shopping City din nordul Bucurestiului, va investi 22 milioane de euro in extinderea zonei comerciale cu un cinematograf, un centru de divertisment si o benzinarie.

Cele trei faze ale planului de investitie includ un cinematograf multiplex, un centru de divertisment cu bowling, biliard, jocuri video si o benzinarie. In urma extinderii, zona comerciala a proiectului Baneasa se ma mari cu 25.000 mp.

Cinematograful va avea o suprafata totala de 15.000 mp, care se adauga la suprafata actuala a mall-ului Baneasa Shopping City, investitia fiind estimata la 19 milioane de euro. Acesta va avea incorporat 13 ecrane si o capacitate de peste 2.700 locuri. Constructia va incepe in primavara, iar inaugurarea este planificata pentru a doua jumatate a anului viitor.

Centrul de divertisment va avea o suprafata de 4.000 mp, va fi amplasat deasupra zonei de restaurante si cafenele a mall-ului, urmand sa fie deschis in primavara anului 2011, dupa o investitie de un milion de euro.

Benzinaria, cu o spalatorie auto si un restaurant drive-in incorporate, va necesita o investite de doua milioane de euro, iar lucrarile de constructie vor incepe in acest an.

Baneasa Shopping City, deschis in primavara anului 2008, are o suprafata totala de 85.000 mp si a necesitat o investitie de 150 milioane de euro.

Dezvoltatorul Baneasa Developments este parte a Baneasa Investment si a raportat pentru anul 2008 pierderi de 8,7 milioane de euro si o cifra de afaceri de 3,4 milioane de euro. Actionarul companiei este firma Spesso Trading Limited, inregistrata in Cipru.




Sursa

13 April 2010