ProLogis, Eurisko si ASE dezvolta primul masterat de imobiliare
BaniiNostri - 17.08.2006
 

Academia de Studii Economice, alaturi de companiile ProLogis si Eurisko, actori importanti pe piata imobiliara din Romania, dezvolta masteratul "Economia Proprietatilor Imobiliare", program la care inscrierile vor incepe in curand.

Masterul reprezinta primul program post-universitar de studii imobiliare din Romania si isi propune sa formeze profesionisti, atat pe piata de real-estate, in domeniul finantarii imobiliare, cat si in cadrul departamentelor guvernamentale care vizeaza domeniul imobiliar.

Masteratul are trei semestre de cursuri si proiecte practice, la care se adauga un semestru de pregatire a proiectului de absolvire. Cursurile vor atinge diverse tematici, respectiv consultanta, evaluarea, inspectia, finantarea si managementul proprietatilor imobiliare, analiza investitiilor imobiliare, urbanism, arhitectura etc.

ProLogis va sponsoriza programul cu trei burse care vor fi acordate studentilor si doua burse pentru profesori, va sprijini studentii cu informatii de specialitate prin intermediul specialistilor sai care vor sustine seminarii.

De asemenea, ProLogis va sponsoriza organizarea unei conferinte academice pe teme imobiliare, "Conferinta ProLogis despre dezvoltarea domeniului imobiliar". „ProLogis are o traditie in a sprijini comunitatile in care activeaza. Dezvoltarea acestui masterat este mai mult decat binevenita pe piata romaneasca, unde oferta educationala in domeniul imobiliar nu este inca dezvoltata. Am decis sa ne alaturam acestui program deoarece credem ca putem impartasi studentilor exemple practice din industria imobiliara, informatii la care ai acces doar daca lucrezi in acest domeniu. Aceasta colaborare este benefica nu numai pentru studenti, ci si pentru noi, ca potentiali angajatori pe piata romaneasca", a declarat Muler Onofrei, ProLogis Market Officer pentru Romania.

„Prin aceasta initiativa sociala vrem sa facem un prim pas catre profesionalizarea pietei imobiliare romanesti. Implicarea Eurisko a constat intr-o donatie de carti din domeniu, punand bazele primei biblioteci cu tematica imobiliara din Romania, dar si in acordarea unei burse Eurisko. De asemenea, unul dintre managerii companiei, Adrian Nicolescu, va sustine cursul de consultanta imobiliara din semestrul trei al programului", a declarat la randul sau Despina Ponomarenco, Public Relations Coordinator Eurisko.

90 de locuri vor fi disponibile

Inscrierile au loc in perioada 11-16 septembrie la secretariatul Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune.
Se pot inscrie absolventi ai unor facultati economice, tehnice sau juridice, iar daca numarul celor inscrisi va fi mai mare decat cel al locurilor disponibile (90), departajarea se va face in functie de media obtinuta la absolvirea facultatii.

La opt ani de la infiintare, Eurisko este liderul pietei de consultanta si intermediere imobiliara din Romania, cu peste 100 de angajati si numeroase proiecte de anvergura in portofoliu.

ProLogis este lider mondial in dezvoltarea spatiilor de depozitare si distributie, cu 37,6 milioane de metri patrati de constructii in 2401 de proprietati, in operare sau in stadiul de dezvoltare. Compania ProLogis dezvolta in Romania proiectul ProLogis Park Bucharest A1, situat la km 22, la vest de centrul Bucurestiului, pe autostrada A1. Parcul are un potential de dezvoltare de maxim12 cladiri totalizand mai mult de 320.000 mp de spatiu industrial, care va deveni cel mai mare parc logistic din Romania.


Mariana Belu
Curierul National
 

17 august 2006