Project Expo, primul târg imobiliar al acestui an, trasează clar tendinţele pe piaţa imobiliară autohtonă. Preţurile de criză sunt singurele care vând, motiv pentru care acestea sunt ofertele predominante la târg. Poate tocmai de aceea, numărul vizitatorilor a fost astăzi în mod evident unul mult mai mare decât la ediţiile anului trecut.

23812-targ.jpgLa Project Expo se vând, zilele acestea, apartamente cu maşini incluse în preţ sau locuri de parcare gratuite pentru cei care achiziţionează o locuinţă.

Se dau bonusuri în bani pentru cei care vor să îşi mobileze parţial apartamentul pe cheltuiala dezvoltatorului sau se oferă electrocasnice ori mobilă incluse în preţ. Iar preţul este aproape în toate cazurile unul destinat celor care se finanţează prin Prima Casă.

Multe dintre oferte sunt la periferia Capitalei

Multe dintre oferte sunt situate la periferia Capitalei, fie că este vorba despre Bragadiru, Popeşti-Leordeni sau Berceni. Spre exemplu, în Sun Residence 3, un proiect situat în Bragadiru, apartamentele cu două camere se vând cu 50.000 euro, iar clienţii primesc un Chevrolet Aveo drept bonus. Tot în Bragadiru este complexul Cartierul Verde, iar de data aceasta, incluse în preţ sunt mobila de bucătărie şi electrocasnicele.

Clienţii primesc maşină de spălat, hotă... La trei camere, de exemplu, se oferă plită şi cuptor, la două camere se  oferă aragaz. Depinde de apartament. Dacă clientul doreşte să aleagă alte utilităţi, noi îi dăm şi o sumă din care poate să îşi cumpere ce vrea. Avem garsoniere la 30.000 de euro, apartamentele cu două camere la 37.000 de euro, apartamente cu două camere la 45.000 de euro şi cu trei camere, la 55.000 de euro”, spune Ionuţ Butoi, reprezentant Cartierul Verde.

Vilele au ajuns să se vândă la preţuri de apartamente

La preţuri apropiate se găsesc, la Project Expo, şi apartamentele din oraş. Astfel, proiecte precum Quadra 2 sau DM Residence oferă apartamente cu două camere la preţul de 65.000 euro, la care se adaugă TVA de 5%. De asemenea, dezvoltatori mai mici au ales să folosească puţinul teren liber din zonele bune ale oraşului, pentru a construi acolo. Surprinzător, zona nu pare să crească preţul.

Avem în acest moment o oferă foarte bună: apartamente cu două camere, în zona 1 mai, la preţul de 62.000 de euro şi 65.000 de euro. Pentru o zonă în care avem gura de metrou la doi paşi, supermarketuri, magazine, mijloace de transport, este un preţ incredibil”, spune Ruxandra Sassu, agent imobiliar Ionis Carm Construct.

De asemenea, casele şi vilele nici nu mai ajung la preţul de 100.000 euro. Chiar dacă sunt situate în oraş sau la periferie, acestea pot avea preţuri de pornire de 70.000 euro. Poate chiar mai ieftin, dacă este vorba despre apartamente în vilă. 

În oferta noastră avem o vilă de 70 mp, în Giuleşti, care este scoasă la vânzare cu 70.000 euro. În Corbeanca, o altă vilă, de data această nouă şi cu o suprafaţă de 100 mp, se vinde cu aceeaşi sumă. şi totuşi, clienţii se interesează cel mai mult de apartamentele cu două camere, la preţuri similare, entual pe cele la parter, care au puţină curte”, continuă Ruxandra Sassu.

Project Expo este deschis până duminică, 11 martie, la Sala Palatului, iar intrarea este gratuită.

CITEȘTE ȘI Locuinţele din România s-au ieftinit până la nivelul anului 2006. Bucureştiul a fost cel mai afectat de criză

9 March 2012