Târgurile imobiliare forţează dezvoltatorii să reducă preţurile. Project Expo adună la un loc expozanţii care acceptă să ofere vizitatorilor discounturi de cel puţin 5.000 euro, valabile doar în cele trei zile de târg. Numărul ofertelor speciale şi valoarea discountului a crescut foarte mult comparativ cu acum trei ani, subliniază organizatorii.

31037-pe.jpgProject Expo aduce proiecte noi, dar şi reduceri de preţ mai mari decât la alte ediţii. Organizatorii exemplifică: în cadrul târgului, există apartamente cu două camere, al cărui preţ este redus cu 10.000 euro. Un astfel de discount nu este la fel de semnificativ dacă este aplicat unei proprietăţi de 200.000 euro, pe când cumpărătorul unei locuinţe de 50.000 euro îşi drămuieşte mult mai atent bugetul şi resimte diferit o astfel de reducere.

„La această ediţie, avem trei ansambluri rezidenţiale proaspăt lansate: unul este format din vile tip duplex, iar celelalte două sunt formate din apartamente. Cu ocazia lansării, preţurile sunt mai mici decât proiecte similare din piaţă, din aceleaşi zone ale Bucureştiului”, arată Adina Patilea, brand manager Project Expo.

Majoritatea dezvoltatorilor se prezintă cu reduceri de preţ care depăşesc 5.000 euro

Unul dintre ansamblurile lansate cu ocazia acestei ediţii este SudInvest Vila 2, amplasat în apropierea staţiei de metrou Apărătorii Patriei. Proiectul este dedicat clienţilor care doresc să se încadreze în plafonul impus de programul Prima Casă, însă vor să se bucure de avantajele unei case cu grădină. Construcţia va fi finalizată în luna septembrie, iar între timp, potenţialii cumpărătorii pot beneficia de discounturi simţitoare.

 „Oferim reduceri de 5.000 euro pentru clienţii care contractează acum o locuinţă, iar pentru cei care achită cu bani cash, oferim o reducere suplimentară de 5-10%. Am reluat proiectul de vile datorită cerinţei din piaţă. Clienţii îşi doresc o bucăţică de grădină, iar cererea pe acest segment este mai mare decât pentru apartamente. Faţă de 2008-2009, cererea a crescut cu 50% şi încercăm ca, prin proiectele noastre, să îndeplinim dorinţele clienţilor”, declară dezvoltatorul Adrian Ungureanu.

Având ca motto „luxul la preţ social”, Avangarde Group a intrat pe piaţă cu construcţii dedicate clienţilor cu buget restrâns, dar care nu sunt dispuşi să renunţe la calitate. Mai mult, pe parcursul celor trei zile de târg, preţurile scad cu zeci de procente, astfel că o garsonieră de 43 mp poate fi achiziţionată cu 27.500 euro, iar un apartamente cu două camere şi o suprafaţă de 85 mp poate fi cumpărat pentru 49.900 euro.

„Demarăm un nou proiect în zona Militari, unde ieşim pe piaţă cu o gamă variată de apartamente, pentru a satisface nevoile tuturor potenţialilor clienţi. În această perioadă, concurenţa este puternică, dar produsul face diferenţa. Nu ne deranjează clienţii pretenţioşi, deoarece noi facem faţă cu brio tuturor cerinţelor. Construcţia a început deja de trei luni, iar clienţii se vor putea muta în septembrie”, spune Marius Oprea, agent de vânzări Avangarde Rezidenţial.

Vizitatorii care se află în căutarea unei case cu grădină proprie vor găsi la târgul de la Sala Palatului o nouă variantă: Evo Residence. În preţul de 85.000 euro, poate fi achiziţionată o locuinţă de 135 mp (parter, etaj şi pod), cu o curte proprie de 195 mp. Dezvoltatorii oferă reduceri clienţilor care se hotărăsc până duminică, dar şi celor care achiziţionează în faza la gri sau achită un avans mai mare de 30%.

„În toamna trecută, am început cu două căsuţe tip duplex, respectiv prima etapă a Evo Residence. Am mers pe conceptul de casă, la preţ de apartament cu trei camere. În cea de-a doua etapă a proiectului, vom avea patru case, respectiv câte două, lipite la calcan, tot în Bragadiru. Calitatea este cuvântul de bază: planurile structuristului sunt respectate întocmai, am folosit cele mai bune materiale, iar bugetul pentru finisaje este generos. În tot acest timp, raportul calitate-preţ este foarte bun”, exemplifică Daniela şerbănescu, consultant în cadrul Divers Credit.

Promoţiile sunt valabile doar pe perioada târgului

Aşadar, Project Expo poate aduce economii importante în bugetul clienţilor care îşi caută o locuinţă în această vară. Târgul se desfăşoară la Sala Palatului din Bucureşti, iar promoţiile sunt valabile doar până duminică, 14 iulie.

„Discounturile din perioada târgului imobiliar sunt valabile pentru clienţii care au un prim contact cu expozantul pe perioada evenimentului. Nu înseamnă că trebuie neapărat să şi cumpere în cele trei zile de târg. Dacă vin şi discută cu expozantul, îşi lasă datele de contact şi fac un prim pas către vizionarea locuinţei respective, beneficiază de reducere de preţ, la momentul achiziţiei. Dacă acelaşi dezvoltator este contactat luni, oferta nu mai este valabilă”, atenţionează organizatorii Project Expo.

NU RATA: Află la ce se uită clientul anului 2013

 

 

12 iulie 2013