Milionarul israelian Mor­dechay Zisser, care prin intermediul firmei Bea Hotels controlează ho­telul de cinci stele Ra­disson Blu din Capitală, intenţionează să dez­volte două clădiri cu birouri şi spaţii co­mer­ciale de o parte şi de alta a fostului restaurant Cina situat în centrul Capitalei, lângă clădiri precum Ateneul Român, Bi­blio­teca Centrală Universitară sau Palatul Regal.

27934-16-main.jpgAceasta ar fi una dintre primele construcţii noi din această zonă istorică a Capitalei şi ridică semne de întrebare cu privire la impactul vizual asupra unei zone protejate.

 
Clădirea Cina, ridicată la sfârşitul secolului al XIX-lea, în care în prezent funcţionează un restaurant Trattoria Il Calcio, şi terenul adiacent cu o suprafaţă de 3.375 mp, se află în proprietatea firmei Bucureşti Turism, care deţine şi hotelul Radisson, încă din anul 2000. Atunci, Fondul Proprietăţii de Stat (FPS) a privatizat "la pachet" clădirea Hotelului Bucureşti (renovat într-o unitate de cinci stele sub brandul Radisson) şi imobilul Cina într-un proces controversat în urma căruia mai mulţi funcţionari ai FPS au fost trimişi în judecată pentru prejudicierea statului în această tranzacţie.
 
Sursa

12 November 2012