Bank of Cyprus a acordat un credit garantat până la suma maximă de 22,8 milioane de euro firmei Nova Imobiliare, dezvoltatorul complexului comercial Colosseum din Chitila, care se adaugă unui alt împrumut, de circa 26 milioane de euro, aprobat în luna februarie.

17985-colosseum.jpgColosseum, investiţie de circa 350 milioane de euro, va avea o suprafaţă totală de 190.000 de metri pătraţi şi va include un mall, un parc de retail cu 480 de magazine şi peste 10.000 locuri de parcare gratuite.

Bank of Cyprus a mai încheiat cu dezvoltatorul în februarie un acord de împrumut garantat până la suma maximă de 26 milioane de euro. Ambele împrumuturi, totalizând aproape 50 de milioane de euro, vor fi utilizate pentru finanţarea primei faze din cele două în care va fi livrat complexul comercial.

Prima fază presupune construcţia unui parc de retail de 53.000 de metri pătraţi, care va cuprinde un hipermarket Carrefour şi primul magazin de bricolaj Leroy Merlin din România. Lucrările la parcul de retail sunt în derulare, deschiderea fiind programată pentru septembrie 2011. Nova Imobiliare este o companie infiinţată de oameni de afaceri britanici.


Sursa

6 May 2011