Chiar dacă nu la nivelul din urmă cu trei ani, în întreaga ţară se construieşte, pe toate sectoarele imobiliare. Mul­te dintre dezvoltări sunt începu­te în ultimele luni, după cum al­tele se pregătesc să demareze. Fi­nanţările se atrag în continua­re însă „pe sprânceană". Dez­volta­torii trebuie să prezinte un pro­iect care să atragă o amortizare sigură a investiţiei.

14541-21colloseum.jpgSăptămâna trecută a fost a­nunţat începutul lucrărilor la do­uă proiecte. Este vorba de ma­rele parc de retail Colosseum din Chitila şi de construcţia unui complex de locuinţe în Arad, în­ce­pută de Imotrust Arad. Colos­seum este proiectat pentru a cu­prinde 190.000 mp de spaţii destinate comerţului detailist, cu peste 480 de magazine şi 8.500 de locuri de parcare şi urmează a fi construit pe o suprafaţă de 620.000 mp. Construcţia parcului de retail, prima etapă a pro­iectului, a început deja. Aceasta va cuprinde spaţii comerciale pe o suprafaţă totală de 58.000 mp. Deschiderea este programată pen­tru vara anului 2011, iar prin­tre chiriaşii stabili se află hipermarketul Carrefour şi re­ţeaua de magazine do-it-yourself Leroy Merlin. Acest proiect pro­mite şi îmbunătăţirea infrastructurii zonei, prin intermediul u­nor pasaje conectate la o nouă şosea cu trei benzi. Asta pentru că deja la momentul actual prin zonă trec aproximativ 1.300 de maşini la orele de vârf. La toate acestea sunt prevăzute şi o nouă linie de autobuz, precum şi o staţie de tramvai. Investiţia pentru dezvoltarea întregului pro­iect se estimează că va depăşi 350 de milioane de euro.

La Arad, Imotrust Arad (ARCV) a început construcţia u­nui proiect de 167 de aparta­men­te, cu o investiţie de 6 mi­lioa­ne de euro. Din această su­mă inves­titorul a anunţat că a­proximativ 4,6 milioane de euro au fost a­traşi printr-o finanţare. Pro­iectul ur­mează să fie gata peste doi ani, potrivit unui co­municat al Imo­trust, dat Bursei de Valori Bu­cu­reşti. Acestor pro­iecte recente li se adaugă multe al­te construcţii în­cepute de cu­rând, care includ ho­teluri, cum e cel care se ridică acum pe Ca­lea Dorobanţi, sau an­­sambluri de locuinţe care se ridică în zo­nele centrale ale Ca­pitalei, unde se presupune că, da­că preţul e ancorat în piaţa ac­tu­a­lă, se gă­sesc mai uşor clienţi.


Sursa

25 October 2010